Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Мускатний цвіт Мацис мелений

Рейтинг:
Виробник: Індія
Вага:

220.00 грн
Немає в наявності

Опис

Мускатний цвіт або Мацис мелений - висушена і подрібнена в порошок оболонка у формі квітки, якою покритий улюблений багатьма кухарями мускатний горіх. Для отримання прянощі горіх виймають, видавлюючи з мациса, щоб не зіпсувати тонку красиву яскраво-червону сіточку, яка в процесі висихання (а сушать мацис обережно, на сонці на дерев'яних циновках) стає дуже легкою і тендітною і набуває світло-оранжевого кольору.

Мацис має схожий з мускатним горіхом, але свіжіший, сильніший аромат і пряний, з гіркуватістю, пекучий смак. Застосовують мускатний колір у невеликій кількості для надання цікавих нот та відтінків кондитерським виробам, супам, соусам та м'ясу, проте не варто додавати прянощі до страв з дичини, риби та грибів. Крім того, мацис ідеально гармонує з імбирем, корицею та запашним перцем.

Мелений мускатний цвіт зустрічається у продажу набагато рідше, ніж горіх, але в нашому магазині ви можете купити мускатний цвіт, мацис мелений у Києві та в Україні та куштувати страви з цією ароматною пряністю.

Фасовка

  • 50 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 130 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 300 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 600 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • є афродизіаком;
  • надає позитивну дію на систему травлення;
  • стимулює апетит;
  • надає протизапальну дію;
  • не рекомендується використовувати вагітним і при підвищеній чутливості до рослин.

Застосування в кулінарії

  • додає аромату десертам і солодким хлібобулочним виробам;
  • покращує смак соусів та супів;
  • додається до м'ясних страв, чудово доповнює вироби з сиром;
  • у деяких випадках може замінювати мускатний горіх;
  • зрідка додається до гарячих напоїв, таких як шоколад, какао, пунш;
  • входить до складу запашних приправ каррі та гарам-масалу;
  • з мацису виготовляють безбарвне олію, що надалі застосовується для збагачення аромату соусів, кетчупів, гірчиці.

Калорійність мацису: в 100 г міститься 470 ккал.


Ключові слова: продаж мацису меленого, мускатного цвіту меленого, продам мацис порошок, мускатний цвіт порошок, Київ, Україна

 

Відгук