Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Кмин цілий

Рейтинг:
Виробник: Єгипет
Вага:

24.00 грн
Кількість

Опис

Кмин цілий - популярна у багатьох кухнях світу спеція сімейства Парасолькових, родом із Середземномор'я. Ще з середньовічних часів кмин вважався не лише смачним доповненням до їжі, а й навіть магічною рослиною. Так, буханець хліба з пряністю брали із собою у військові походи на удачу, а насіння кмину використовувалося для вигнання злих духів і як приворотне зілля. І, звичайно, як і всі відомі здавна спеції, кмин - чудовий лікарський засіб.
Насіння кмину часто плутають з кропом, однак, відрізняються вони і зовні, і за смаковими якостями. Насіння кмину трохи вигнуте у формі місяця, темніше і має невелику гіркуватість і яскравий пряний смак, а в розтертому вигляді і аромат. У медичних цілях його застосовують у вигляді настоїв, відварів та чаїв, а використання кмину в кулінарії обмежується лише фантазією кухаря. В азіатських країнах прийнято після їжі з'їсти щіпку насіння кмину, зіри або анісу для освіження дихання та кращого перетравлення з'їденої їжі. У нашому інтернет-магазині Ви можете без проблем купити кмин цілий у Києві та в Україні та використовувати його у своїх кулінарних вигадках.

Фасовка

  • 50 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 140 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 270 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 450 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • покращує травлення, допомагає позбавити метеоризму, запорів та інших проблем із ШКТ. Для цього готують кминову воду: 1 ч.л. насіння заливають окропом і настоюють кілька годин;
  • збуджує апетит;
  • має жовчогінну дію;
  • надає позитивний вплив на нервову систему;
  • сприяє збільшенню кількості молока у жінок, що годують;
  • знімає коліки та спазми різного характеру;
  • використовується при простудних захворюваннях та бронхітах;
  • має тонізуючий ефект;
  • застосовується для ароматизації лікарських засобів.

Застосування в кулінарії

  • додається при консервуванні та соленні овочів та грибів;
  • використовується для приготування хлібобулочних виробів, печива, пирогів;
  • додається для покращення смаку до кисломолочних продуктів;
  • може додаватися до алкогольних та безалкогольних напоїв.

Калорійність кмину: 100 г містить 333 ккал.


Ключові слова: продаж кмину цілого, продам кмин цілий, Київ, Україна

Відгук