Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Рис Девзіра узбецький

Рейтинг:
Виробник: Узбекистан
Вага:

89.00 грн
Немає в наявності

Опис

Рис Девзіра узбецький вважається найправильнішим рисом для приготування справжнього узбецького плову, і водночас рідкісним і дорогим. Вирощується цей рис лише в одному місці на планеті – у Ферганській долині, де відповідний мікроклімат, гори та чисте повітря чудово позначаються на рослинах.

У сухому вигляді рисові зерна вкриті кремовою пудрою, якої немає в інших сортів. Справа в тому, що рис Девзіра не піддається шліфуванню, а верхній шар лушпиння акуратно знімається, через що і з'являється пудра. У ній міститься маса корисних речовин, вітамінів, які так важливі для кожного організму. Відмінною рисою рису є поздовжня смужка на зернах, яка залишається навіть після приготування. До речі, під час приготування рис Девзіра вбирає набагато більше рідини, жиру та спецій, порівняно із звичайними сортами, і тому готова страва має насичений смак і аромат.

А для справжніх господарок та господарів розкриємо секрет ферганського плову з рису Девзіра. Він простий: менше жиру і більше води, і тоді пружні, бархатисті, розсипчасті зерна підкорять Вас своїм приголомшливим смаком. Не пропустіть свій шанс купити рис Девзіра узбецький у Києві та в Україні, справжній, привезений із далекої східної країни.

Фасовка

  • 400 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 750 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • містить вітаміни групи В, залізо, калій, магній, цинк;
  • використовується при захворюваннях шлунка як дієтичне харчування;
  • виводить з організму шкідливі речовини;
  • знижує рівень цукру в крові;
  • знімає напругу.

Застосування в кулінарії

Основне призначення рису Девзіра – приготування узбецького (ферганського) плову. Ось як готує його Сталик Ханкішієв..

Інгредієнти:

  • баранина  1 кг м'якоті;
  • сало курдючне  300-350 г (можна замінити тією ж кількістю рослинної олії, краще оливкової)
  • рис Девзіра  1 кг;
  • червона морква, не соковита  1 кг;
  • 2-3 середні головки цибулі;
  • 2-3 голівки часнику;
  • 1-3 стручкових перцю (хоч червоного, хоч зеленого);
  • зіра, сіль, барбарис – за смаком та бажанням.

Приготування:

  1. Рис промити у кількох водах. Остання вода після промивання має залишитися зовсім прозорою. Замочити його у теплій воді.
  2. Бараніну вимити та нарізати кубиками по 1,5 см.
  3. Цибулини та всю моркву очистити. Цибулю порізати тонкими півкільцями, моркву – довгою соломкою 0,3*0,3 см. Часник очистити від верхнього лушпиння, але не розділяти на зубчики.
  4. Козан або товстостінну каструлю розігріти, влити масло|мастило| і прожарити його до появи світлого серпанку. Покласти цілу цибулину і прожарити до чорного кольору, щоб видалити сторонні запахи, після чого цибулину витягнути.
  5. Покласти в казан цибулю і, помішуючи, обсмажити до золотистого кольору. Додати м'ясо і смажити до появи скоринки, періодично помішуючи.
  6. Викласти моркву до м'яса і обсмажити її 10-15 хвилин, акуратно перемішуючи, до м'якості та аромату плову.
  7. Влити в казан гарячу воду шаром 1,5 см, покласти туди цілі голівки часнику без верхнього лушпиння та перець, і залишити на 40 хвилин кипіти. Посолити.
  8. Злити воду з рису, засипати його в казан і долити 1 літр окропу, залишити кипіти. Не заважати.
  9. Коли води википить, зменшити вогонь до мінімуму, посипати рис трохи розмеленою зірою, закрити щільною кришкою та залишити на 20 хвилин.
  10. Обережно витягти часточки часнику та стручки перцю, і можна подавати плов на стіл.

Калорійність рису Девзіра: у 100 г міститься 337 ккал.


Ключові слова: продаж рису Девзіра, продам рис Девзіра, Київ, Україна

Відгук