Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Каррі листя

Рейтинг:
Виробник: Індія
Вага:

7.00 грн
Немає в наявності

Опис

Каррі листя - традиційна індійська пряність, яку місцеві кухарі використовують так само, як ми - лавровий лист. Назва “каррі” була отримана завдяки англійцям, упевненим у тому, що саме вони додаються до відомої однойменної суміші спецій, хоча це не завжди так. Листям каррі називають листя невеликого пряного чагарника Муррайя Кеніга, що росте на території Індії, Шрі-Ланки і Таїланду. У свіжому вигляді листя має сильний свіжий цитрусово-анісовий аромат із тонкими нотками шавлії, червоного перцю та петрушки, а в сушеному інтенсивність аромату знижується. Але це не завадило стати листям карі популярною у всьому світі натуральною пряністю, яка використовується в різних стравах: супах, рагу з овочів і бобових, кашах. Перед додаванням у блюдо листя зазвичай обсмажують на розтопленій олії, яку надалі використовують, щоб отримати більш насичений смак і запах.

Крім того, пряність відома своїми загоювальними, бактерицидними та тонізуючими властивостями. Місцеві жителі рятуються відварами листя карі при діареї та дизентерії, а кашку з них прикладають до ран та проблемної шкіри. Ми пропонуємо купити каррі листя у Києві та Україні у нашому магазині, з доставкою по всій країні.

Фасовка

  • 5 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 15 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 30 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 60 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 250 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • допомагає у засвоєнні бобових та злакових протеїнів;
  • має загоювальні властивості;
  • є природним антисептиком;
  • позбавляє шлункових кольк;
  • використовується для покращення стану діабету;
  • допомагає в лікуванні шкірних захворювань;
  • надає тонізуючу дію;
  • зовні використовується у вигляді масок для зміцнення та фарбування волосся.

Застосування в кулінарії

  • використовується для ароматизації соусів;
  • застосовується під час приготування гарячих страв, супів, гарнірів;
  • в індійській кухні використовується замість лаврового листа і поєднують з м'якоттю та молоком кокосу;
  • на Шрі-Ланці пряність додають у овочеву страву “котту-роті”, а також у каррі з яловичиною та куркою;
  • у традиційних рецептах входить до складу суміші спецій каррі, проте не є обов'язковим інгредієнтом.

Калорійність листя каррі: 100 г містить 203 ккал.


Ключові слова: продаж листя каррі, продам листя каррі, Київ, Україна

Відгук