Опис
Кмин цілий - популярна у багатьох кухнях світу спеція сімейства Парасолькових, родом із Середземномор'я. Ще з середньовічних часів кмин вважався не лише смачним доповненням до їжі, а й навіть магічною рослиною. Так, буханець хліба з пряністю брали із собою у військові походи на удачу, а насіння кмину використовувалося для вигнання злих духів і як приворотне зілля. І, звичайно, як і всі відомі здавна спеції, кмин - чудовий лікарський засіб.
Насіння кмину часто плутають з кропом, однак, відрізняються вони і зовні, і за смаковими якостями. Насіння кмину трохи вигнуте у формі місяця, темніше і має невелику гіркуватість і яскравий пряний смак, а в розтертому вигляді і аромат. У медичних цілях його застосовують у вигляді настоїв, відварів та чаїв, а використання кмину в кулінарії обмежується лише фантазією кухаря. В азіатських країнах прийнято після їжі з'їсти щіпку насіння кмину, зіри або анісу для освіження дихання та кращого перетравлення з'їденої їжі. У нашому інтернет-магазині Ви можете без проблем купити кмин цілий у Києві та в Україні та використовувати його у своїх кулінарних вигадках.
Фасовка
- 50 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 140 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 270 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 450 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- покращує травлення, допомагає позбавити метеоризму, запорів та інших проблем із ШКТ. Для цього готують кминову воду: 1 ч.л. насіння заливають окропом і настоюють кілька годин;
- збуджує апетит;
- має жовчогінну дію;
- надає позитивний вплив на нервову систему;
- сприяє збільшенню кількості молока у жінок, що годують;
- знімає коліки та спазми різного характеру;
- використовується при простудних захворюваннях та бронхітах;
- має тонізуючий ефект;
- застосовується для ароматизації лікарських засобів.
Застосування в кулінарії
- додається при консервуванні та соленні овочів та грибів;
- використовується для приготування хлібобулочних виробів, печива, пирогів;
- додається для покращення смаку до кисломолочних продуктів;
- може додаватися до алкогольних та безалкогольних напоїв.
Калорійність кмину: 100 г містить 333 ккал.
Ключові слова: продаж кмину цілого, продам кмин цілий, Київ, Україна