Опис
Рис Девзіра узбецький вважається найправильнішим рисом для приготування справжнього узбецького плову, і водночас рідкісним і дорогим. Вирощується цей рис лише в одному місці на планеті – у Ферганській долині, де відповідний мікроклімат, гори та чисте повітря чудово позначаються на рослинах.
У сухому вигляді рисові зерна вкриті кремовою пудрою, якої немає в інших сортів. Справа в тому, що рис Девзіра не піддається шліфуванню, а верхній шар лушпиння акуратно знімається, через що і з'являється пудра. У ній міститься маса корисних речовин, вітамінів, які так важливі для кожного організму. Відмінною рисою рису є поздовжня смужка на зернах, яка залишається навіть після приготування. До речі, під час приготування рис Девзіра вбирає набагато більше рідини, жиру та спецій, порівняно із звичайними сортами, і тому готова страва має насичений смак і аромат.
А для справжніх господарок та господарів розкриємо секрет ферганського плову з рису Девзіра. Він простий: менше жиру і більше води, і тоді пружні, бархатисті, розсипчасті зерна підкорять Вас своїм приголомшливим смаком. Не пропустіть свій шанс купити рис Девзіра узбецький у Києві та в Україні, справжній, привезений із далекої східної країни.
Фасовка
- 400 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 750 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- містить вітаміни групи В, залізо, калій, магній, цинк;
- використовується при захворюваннях шлунка як дієтичне харчування;
- виводить з організму шкідливі речовини;
- знижує рівень цукру в крові;
- знімає напругу.
Застосування в кулінарії
Основне призначення рису Девзіра – приготування узбецького (ферганського) плову. Ось як готує його Сталик Ханкішієв..
Інгредієнти:
- баранина – 1 кг м'якоті;
- сало курдючне – 300-350 г (можна замінити тією ж кількістю рослинної олії, краще оливкової)
- рис Девзіра – 1 кг;
- червона морква, не соковита – 1 кг;
- 2-3 середні головки цибулі;
- 2-3 голівки часнику;
- 1-3 стручкових перцю (хоч червоного, хоч зеленого);
- зіра, сіль, барбарис – за смаком та бажанням.
Приготування:
- Рис промити у кількох водах. Остання вода після промивання має залишитися зовсім прозорою. Замочити його у теплій воді.
- Бараніну вимити та нарізати кубиками по 1,5 см.
- Цибулини та всю моркву очистити. Цибулю порізати тонкими півкільцями, моркву – довгою соломкою 0,3*0,3 см. Часник очистити від верхнього лушпиння, але не розділяти на зубчики.
- Козан або товстостінну каструлю розігріти, влити масло|мастило| і прожарити його до появи світлого серпанку. Покласти цілу цибулину і прожарити до чорного кольору, щоб видалити сторонні запахи, після чого цибулину витягнути.
- Покласти в казан цибулю і, помішуючи, обсмажити до золотистого кольору. Додати м'ясо і смажити до появи скоринки, періодично помішуючи.
- Викласти моркву до м'яса і обсмажити її 10-15 хвилин, акуратно перемішуючи, до м'якості та аромату плову.
- Влити в казан гарячу воду шаром 1,5 см, покласти туди цілі голівки часнику без верхнього лушпиння та перець, і залишити на 40 хвилин кипіти. Посолити.
- Злити воду з рису, засипати його в казан і долити 1 літр окропу, залишити кипіти. Не заважати.
- Коли води википить, зменшити вогонь до мінімуму, посипати рис трохи розмеленою зірою, закрити щільною кришкою та залишити на 20 хвилин.
- Обережно витягти часточки часнику та стручки перцю, і можна подавати плов на стіл.
Калорійність рису Девзіра: у 100 г міститься 337 ккал.
Ключові слова: продаж рису Девзіра, продам рис Девзіра, Київ, Україна