Опис
Кмин мелений - чудова, пряна, трохи пекуча спеція з ароматом, що нагадує кріп, що користується популярністю в усьому світі. Ця рослина відома з давніх-давен як потужний лікарський засіб і спеція, зараз же його використовують також у парфумерній та косметичній промисловостях. Плоди - насіння кмину багате ефірним і жирним маслами, дубильними та білковими речовинами. З подрібненого насіння готують чай, який нормалізує нервову систему та допомагає травленню: 1 ч.л. меленого кмину залити склянкою окропу і настояти 10-15 хвилин. Процідивши, пити лікувальний чай маленькими ковтками. Для смаку можна додати трохи цедри.
Кмин - рослина сімейства Парасолькові, близький родич кропу, анісу та коріандру. За переказами, потрапило воно до Європи завдяки вікінгам, які додавали кмин у житній хліб, і брали спеції та багато продуктів із собою у походи. А ось офіційна версія появи кмину говорить про його єгипетське походження та переміщення світом римськими торговцями. Так чи інакше, зараз у нас є можливість купити кмин мелений у Києві та в Україні, насолодитися смаком і отримати користь від додавання подрібненого насіння до улюблених страв.
Фасовка
- 35 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 90 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 190 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 350 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- стимулює травлення;
- покращує апетит;
- допомагає при метеоризмі, здутті живота, запорах;
- зміцнює імунітет;
- покращує дихання під час простудних захворювань;
- позитивно впливає на нервову систему, покращує пам'ять;
- зміцнює серцево-судинну систему;
- покращує лактацію у жінок, що годують;
- застосовується при недокрів'ї.
Застосування в кулінарії
- додається в тісто для солодкої та несолодкої випічки;
- добре поєднується з жирним м'ясом та птицею;
- відмінно доповнює овочеві страви;
- відмінно підходить до супів та борщів;
- використовується при маринуванні та засолюванні овочів та грибів;
- додається до паштетів та ковбасних виробів, а також до сирів та сиру;
- може додаватись для ароматизації алкогольних та безалкогольних напоїв;
- іноді використовується для приготування десертів;
- є інгредієнтом різних сумішей спецій, наприклад каррі;
- надає цікавого відтінку соусам.
Калорійність кмину: 100 г містить 333 ккал.
Ключові слова: продаж кмину меленого, продам кмин мелений, Київ, Україна