Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Кмин мелений

Рейтинг:
Виробник: Україна
Вага:

10.00 грн
Немає в наявності

Опис

Кмин мелений - чудова, пряна, трохи пекуча спеція з ароматом, що нагадує кріп, що користується популярністю в усьому світі. Ця рослина відома з давніх-давен як потужний лікарський засіб і спеція, зараз же його використовують також у парфумерній та косметичній промисловостях. Плоди - насіння кмину багате ефірним і жирним маслами, дубильними та білковими речовинами. З подрібненого насіння готують чай, який нормалізує нервову систему та допомагає травленню: 1 ч.л. меленого кмину залити склянкою окропу і настояти 10-15 хвилин. Процідивши, пити лікувальний чай маленькими ковтками. Для смаку можна додати трохи цедри.

Кмин - рослина сімейства Парасолькові, близький родич кропу, анісу та коріандру. За переказами, потрапило воно до Європи завдяки вікінгам, які додавали кмин у житній хліб, і брали спеції та багато продуктів із собою у походи. А ось офіційна версія появи кмину говорить про його єгипетське походження та переміщення світом римськими торговцями. Так чи інакше, зараз у нас є можливість купити кмин мелений у Києві та в Україні, насолодитися смаком і отримати користь від додавання подрібненого насіння до улюблених страв.

Фасовка

  • 35 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 90 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 190 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 350 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • стимулює травлення;
  • покращує апетит;
  • допомагає при метеоризмі, здутті живота, запорах;
  • зміцнює імунітет;
  • покращує дихання під час простудних захворювань;
  • позитивно впливає на нервову систему, покращує пам'ять;
  • зміцнює серцево-судинну систему;
  • покращує лактацію у жінок, що годують;
  • застосовується при недокрів'ї.

Застосування в кулінарії

  • додається в тісто для солодкої та несолодкої випічки;
  • добре поєднується з жирним м'ясом та птицею;
  • відмінно доповнює овочеві страви;
  • відмінно підходить до супів та борщів;
  • використовується при маринуванні та засолюванні овочів та грибів;
  • додається до паштетів та ковбасних виробів, а також до сирів та сиру;
  • може додаватись для ароматизації алкогольних та безалкогольних напоїв;
  • іноді використовується для приготування десертів;
  • є інгредієнтом різних сумішей спецій, наприклад каррі;
  • надає цікавого відтінку соусам.

Калорійність кмину: 100 г містить 333 ккал.


Ключові слова: продаж кмину меленого, продам кмин мелений, Київ, Україна

Відгук