Опис
Каррі листя - традиційна індійська пряність, яку місцеві кухарі використовують так само, як ми - лавровий лист. Назва “каррі” була отримана завдяки англійцям, упевненим у тому, що саме вони додаються до відомої однойменної суміші спецій, хоча це не завжди так. Листям каррі називають листя невеликого пряного чагарника Муррайя Кеніга, що росте на території Індії, Шрі-Ланки і Таїланду. У свіжому вигляді листя має сильний свіжий цитрусово-анісовий аромат із тонкими нотками шавлії, червоного перцю та петрушки, а в сушеному інтенсивність аромату знижується. Але це не завадило стати листям карі популярною у всьому світі натуральною пряністю, яка використовується в різних стравах: супах, рагу з овочів і бобових, кашах. Перед додаванням у блюдо листя зазвичай обсмажують на розтопленій олії, яку надалі використовують, щоб отримати більш насичений смак і запах.
Крім того, пряність відома своїми загоювальними, бактерицидними та тонізуючими властивостями. Місцеві жителі рятуються відварами листя карі при діареї та дизентерії, а кашку з них прикладають до ран та проблемної шкіри. Ми пропонуємо купити каррі листя у Києві та Україні у нашому магазині, з доставкою по всій країні.
Фасовка
- 5 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 15 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 30 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 60 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 250 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- допомагає у засвоєнні бобових та злакових протеїнів;
- має загоювальні властивості;
- є природним антисептиком;
- позбавляє шлункових кольк;
- використовується для покращення стану діабету;
- допомагає в лікуванні шкірних захворювань;
- надає тонізуючу дію;
- зовні використовується у вигляді масок для зміцнення та фарбування волосся.
Застосування в кулінарії
- використовується для ароматизації соусів;
- застосовується під час приготування гарячих страв, супів, гарнірів;
- в індійській кухні використовується замість лаврового листа і поєднують з м'якоттю та молоком кокосу;
- на Шрі-Ланці пряність додають у овочеву страву “котту-роті”, а також у каррі з яловичиною та куркою;
- у традиційних рецептах входить до складу суміші спецій каррі, проте не є обов'язковим інгредієнтом.
Калорійність листя каррі: 100 г містить 203 ккал.
Ключові слова: продаж листя каррі, продам листя каррі, Київ, Україна