Опис
Горобина чорноплідна сушена (Аронія) - одна з найбільш корисних для здоров'я та цінних ягід. Родом вона з Північної Америки, де індіанці використовували стиглі плоди для загоєння ран та опіків, підвищення імунітету, підвищення імунітету та життєвих сил. Набагато пізніше, у XIX столітті, чорноплідна горобина потрапила до Європи, де була переважно лише декоративною рослиною. І дарма, адже вміст важливих речовин у терпких та солодких темно-синіх, майже чорних ягодах просто вражає. Так, вона містить вітаміни С, А, Е, К, Р, фолієву кислоту, рибофлавін, тіамін, йод, бром, мідь, марганець, залізо, дубильні речовини, пектин та багато інших не менш корисних елементів. Завдяки приголомшливому складу аронія завоювала особливе місце у лікуванні гіпертонії та серцево-судинних захворювань. Всього 50 г сушених або 300 г свіжих ягід чорноплідної горобини потрібно для профілактики багатьох захворювань. Додайте їх у свій звичайний сніданок, у чай, у напої, випічку, або їжте просто як десерт – і гарний настрій та здоров'я Вам забезпечено. У нашому інтернет-магазині можна купити горобину чорноплідну сушену (аронію) в Києві та Україні, натуральну та екологічно чисту.
Фасовка
- 250 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 450 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- сприяє зниженню артеріального тиску;
- застосовується для профілактики атеросклерозу;
- корисна при серцево-судинних захворюваннях;
- використовується для лікування анемії, а також при крововтраті (згущує кров);
- покращує жовчовиділення;
- зміцнює імунітет;
- надає тонізуючу дію;
- має сечогінну дію;
- завдяки йоду може використовуватися для лікування захворювань щитовидної залози;
- позитивно впливає на лікування алергії різного походження;
- сприяє загоєнню ран та опіків;
- корисна при цукровому діабеті;
- протипоказана при підвищеній кислотності, виразкових хворобах, гіпотонії, тромбофлебіті.
Застосування в кулінарії
- можна вживати самостійно, як і інші сухофрукти;
- додається до кондитерських та здобних виробів;
- разом з іншими сухофруктами застосовується для приготування компотів та киселів;
- може використовуватися для приготування соусів;
- використовується для приготування вітамінного чаю, наприклад, разом із шипшиною. Для цього потрібно 1 с. ягід та 1 ст.л. шипшини залити окропом і настояти в термосі 4-5 годин;
- можна використовувати як добавку в сир, мюслі, запіканки;
- використовується як харчовий барвник для одержання рубінового кольору.
Калорійність аронії сушеної: у 100 г міститься 291 ккал.
Ключові слова: продаж горобини чорноплідної сушеної Аронії, продам горобину чорноплідну сушену Аронію, Київ, Україна