Опис
Перець Кайєнський - стручок рослини роду Пасльонові, що прийшов до нас з тропічної Америки і отримав назву на честь порту Кайєнна, через який здійснювалися всі поставки перцю. Кайєнський перець не має вираженого смаку та аромату і призначений для надання страв та напоїв пікантності та гостроти. Він вважається одним із найгостріших червоних перців завдяки вмісту великої кількості алкалоїду капсаїцину. За шкалою пекучості Сковілла, яка оцінює рівень капсаїцину в перцях, гострота цього перцю становить 30 000-50 000 одиниць, що є дуже високим значенням.
Гострий перець багатий вітаміном С, А, Е, калієм, кальцієм, залізом, сіркою, фосфором, жирними оліями та іншими цінними речовинами. Протягом багатьох століть кайенський перець застосовували лікарі для боротьби з багатьма захворюваннями: від налагодження процесу травлення до стимулювання потенції. Він рятує від алергії та шкірних захворювань, покращує кровообіг та сприяє зниженню маси тіла.
Увага! При роботі з кайенським перцем через його гостроту необхідно дотримуватися особливої обережності, уникаючи безпосереднього контакту (у тому числі рук) з очима і носом. А щоб позбавитися відчуття “пожежі” у роті після вживання кайенського перцю, достатньо випити склянку чистої води з лимонним соком. Якщо Ви любите гострі страви, не забудьте купити перець Кайєнський стручок у Києві та в Україні , адже за його допомогою Ви зможете зробити їжу смачнішою та яскравішою.
Фасовка
- 10 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 100 мл з кришкою;
- 50 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 500 мл з кришкою;
- 100 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 1000 мл з кришкою;
- 300 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- надає протимікробну та протизапальну дію;
- знімає алергічні реакції;
- стимулює обмінні процеси в організмі;
- сприяє схуднення;
- покращує апетит;
- прискорює кровообіг та очищає судини та кров;
- зміцнює імунну систему;
- покращує роботу серця;
- захищає клітини організму від впливу токсинів та сприяє їх виведенню;
- полегшує болючі відчуття в суглобах і м'язах, допомагає при зубному болю та запаленнях ясен;
- зменшує розвиток пухлин;
- стимулює вироблення гормону щастя;
- допомагає впоратися з безсонням;
- не рекомендується зловживати спецією через можливу появу опіків та виразкових захворювань внутрішніх органів.
Застосування в кулінарії
- стручки перцю можна використовувати як у цілому вигляді, так і попередньо подрібнивши їх у ступці або млині;
- входить до складу приправ та сумішей спецій;
- використовується для додавання гостроти будь-яким супам, гарнірам та основним стравам з м'яса та риби;
- додається в маринади та заправки;
- є основою багатьох гострих соусів, наприклад, мексиканського Tobasco;
- надає пікантні нотки алкогольним та безалкогольним напоям, у тому числі кисломолочним;
- може додаватися до кондитерських виробів.
Калорійність кайєнського перцю: в 100 г міститься 324 ккал.
Ключові слова: продаж перцю кайєнського стручка, продам перець кайєнський стручок, Київ, Україна