Опис
Зіра індійська мелена (кумін) у східній кухні вважається пряністю на всі випадки життя. Сильний пряний аромат і гоструватий смак з горіховим відтінком куміну можна відчути у стравах з овочів та бобових, м'яса та риби, салатах та маринованих овочах та фруктах, у сирах та кисломолочних напоях. Традиційно зіру додають у середньоазіатський плов і в латиноамериканський фахітос, у магрібський кускус та в іспанський чилі-кон-карне, у французький сир та африканські боршети.
Можна сміливо сказати, що в яку б страву ви не додали дрібку зіри, виграє не лише її смак, а й значно покращиться якість. А все тому, що індійська зіра - народний лікар, що цінується за свої численні цілющі властивості, головне з яких - позитивний вплив на травлення. Тяжкі для організму страви з м'яса та бобових, такі популярні у східних країнах, засвоюються набагато легше, якщо в них є ціла чи мелена зіра. У мам, що годують, люблять зіру, покращується якість і кількість молока, а у малюків зникають коліки. А ті, хто страждає на безсоння, відчують на собі приємний заспокійливий ефект чудодійного насіння. У нашому магазині Ви можете купити зіру індійську мелену, кумін у Києві та Україні, а також багато інших ароматних прянощів та трав.
Корисні властивості
- стимулює обмін речовин;
- підвищує апетит;
- покращує процес травлення, позбавляє коліків і допомагає при метеоризмі;
- сприяє виведенню шлаків з організму;
- має тонізуючу властивість;
- стимулює мозкову активність та покращує пам'ять;
- є антисептиком;
- допомагає у зміцненні зору;
- надає позитивну дію на нервову систему;
- застосовується для профілактики захворювань серцево-судинної системи;
- покращує лактацію у матерів, що годують;
- не рекомендується вживати велику кількість спеції при виразковій хворобі та зниженій кислотності.
Застосування в кулінарії
- є інгредієнтом багатьох сумішей спецій, таких як гарам-масала, чатні, карі, затар;
- доповнює страви з рису, бобів та овочів;
- додається у фруктові джеми;
- надає незвичайний смак сиру та вершковим сирам;
- є улюбленою пряністю кондитерів і пекарів;
- додається в соуси, заправки та маринади;
- використовується для приготування ковбас, буженини та інших м'ясних страв;
- відмінно поєднується з рибою та різними стравами з неї.
Калорійність зіри індійської, куміну: в 100 г міститься 375 ккал.
Ключові слова: продаж зіри індійською меленою, продам зіру індійську мелену, Київ, Україна