Опис
Гвоздика ціла – ароматна пряність, яка є пахучими та пекучими на смак висушеними бутонами квітки вічнозеленого гвоздикового дерева. За формою цей продукт схожий на дрібні гвоздики, від чого й пішла його назва. Ця пряність відома світу з давніх часів. Як і більшість приправ та спецій, гвоздика вперше почала вживати їжу східними кухарями, а саме в Індії та Китаї. Сьогодні гвоздика ціла є у кожної господині в нашій країні і без неї не обходиться приготування багатьох страв. Досвідчені кулінари знають, що аромат черешка гвоздики сильніший і різкіший, а запах капелюшка тонший і складніший. Тому в солодкі страви кладуть, як правило, капелюшки, а в різні м'ясні та маринади – черешки.
Якість гвоздики легко перевірити – потрібно кинути її у воду і якщо вона втопиться або плаває вертикально, то пряність хороша та свіжа. А якщо плаває горизонтально, то олії в ній недостатньо і вона не годиться. Крім визнаних гастрономічних властивостей прянощі, гвоздика має також властивості лікарського засобу. З давніх-давен цю пряність застосовували при лікуванні дихальних шляхів, для зміцнення шлунка, кровообігу, печінки та інших органів. Тепер у Вас з'явилася можливість купити гвоздику цілу у Києві та в Україні.
Фасовка
- 35 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 100 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 170 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 380 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- містить корисну гвоздичну олію - евгенол;
- має знеболювальну, спазмолітичну та антимікробну дію;
- застосовується в стоматології при карієсі, пародонтозі та інших захворюваннях ротової порожнини;
- допомагає при захворюваннях кишечника;
- евгенол є потужним антисептиком та сприяє лікуванню від гельмінтів;
- використовується в гінекології, нормалізує менструальний цикл;
- відвар гвоздики допомагає лікуванню очних хвороб.
Застосування в кулінарії
- обов'язково додається до різних маринадів, наприклад консервованих грибів;
- використовується в м'ясних фаршах та бульйонах;
- застосовується при виготовленні соусів;
- є інгредієнтом для величезної кількості страв у рибному та ковбасному виробництвах;
- додається до напоїв, у тому числі спиртних, а також до чаю та кави;
- гвоздична олія широко використовується як лікарський засіб;
- надає болезаспокійливу дію.
Калорійність гвоздики цілої: 100 г містить 274 ккал.
Ключові слова: продаж гвоздики цілої, продам гвоздику цілу, Київ, Україна