Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Гвоздика ціла

Рейтинг:
Виробник: Мадагаскар
Вага:

46.00 грн
Кількість

Опис

Гвоздика ціла – ароматна пряність, яка є пахучими та пекучими на смак висушеними бутонами квітки вічнозеленого гвоздикового дерева. За формою цей продукт схожий на дрібні гвоздики, від чого й пішла його назва. Ця пряність відома світу з давніх часів. Як і більшість приправ та спецій, гвоздика вперше почала вживати їжу східними кухарями, а саме в Індії та Китаї. Сьогодні гвоздика ціла є у кожної господині в нашій країні і без неї не обходиться приготування багатьох страв. Досвідчені кулінари знають, що аромат черешка гвоздики сильніший і різкіший, а запах капелюшка тонший і складніший. Тому в солодкі страви кладуть, як правило, капелюшки, а в різні м'ясні та маринади – черешки.

Якість гвоздики легко перевірити – потрібно кинути її у воду і якщо вона втопиться або плаває вертикально, то пряність хороша та свіжа. А якщо плаває горизонтально, то олії в ній недостатньо і вона не годиться. Крім визнаних гастрономічних властивостей прянощі, гвоздика має також властивості лікарського засобу. З давніх-давен цю пряність застосовували при лікуванні дихальних шляхів, для зміцнення шлунка, кровообігу, печінки та інших органів. Тепер у Вас з'явилася можливість купити гвоздику цілу у Києві та в Україні.

Фасовка

  • 35 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 100 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 170 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 380 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • містить корисну гвоздичну олію - евгенол;
  • має знеболювальну, спазмолітичну та антимікробну дію;
  • застосовується в стоматології при карієсі, пародонтозі та інших захворюваннях ротової порожнини;
  • допомагає при захворюваннях кишечника;
  • евгенол є потужним антисептиком та сприяє лікуванню від гельмінтів;
  • використовується в гінекології, нормалізує менструальний цикл;
  • відвар гвоздики допомагає лікуванню очних хвороб.

Застосування в кулінарії

  • обов'язково додається до різних маринадів, наприклад консервованих грибів;
  • використовується в м'ясних фаршах та бульйонах;
  • застосовується при виготовленні соусів;
  • є інгредієнтом для величезної кількості страв у рибному та ковбасному виробництвах;
  • додається до напоїв, у тому числі спиртних, а також до чаю та кави;
  • гвоздична олія широко використовується як лікарський засіб;
  • надає болезаспокійливу дію.

Калорійність гвоздики цілої: 100 г містить 274 ккал.


Ключові слова: продаж гвоздики цілої, продам гвоздику цілу, Київ, Україна

Відгук