Опис
Перець чилі Теджа (Teja) мелений - чи не найпекучіший перець, що вирощується в Індії. Стручки перцю Теджа тонкі і довгі, яскраво-червоного кольору і мають гостроту 75000-110000 одиниць за шкалою Сковілла, що значно перевищує показники відомого кайєнського перцю.
Як і всі перці чилі, Теджа містить алкалоїд капсаїцин - речовина, яка відповідає за гостроту. Завдяки йому цей перець має унікальну властивість зменшення больових симптомів та активізації розвитку ендорфінів, що покращують настрій. А ще він багатий на вітаміни С, В, А, каротин, фолієву кислоту та інші речовини.
Через свою особливу гостроту перець теджу популярний у багатьох кухнях світу, особливо, в азіатських країнах. Він робить апетитним страви з м'яса, використовується для приготування соусів, гострих паст, олії та поєднується з іншими ароматними прянощами. Головне вимоги – додавати чилі у страву потроху. Якщо ж Ви переборщили з кількістю, щоб загасити вогонь у роті, випийте склянку молока або ложку йогурту або сметани. Купити Перець чилі Теджа (Teja) мелений у Києві та Україні, екзотичний і дуже гострий, можна в нашому магазині.
Фасовка
- 45 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 100 мл з кришкою;
- 120 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 250 мл з кришкою;
- 250 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 500 мл з кришкою;
- 450 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 1000 мл з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- стимулює апетит;
- прискорює метаболізм і сприяє схуднення;
- покращує кровообіг, запобігаючи розвитку атеросклерозу;
- сприяє зміцненню імунітету;
- має протипухлинну дію;
- зменшує ймовірність отруєнь;
- допомагає боротися з депресією;
- поліпшує сон;
- не рекомендується вживати при захворюваннях шлунка.
Застосування в кулінарії
- додає приємної гостроти стравам з м'яса та овочів;
- використовується для приготування соусів, маринадів, підлив;
- може входити до складу сумішей спецій;
- може додаватися в різні супи та бульйони;
- добре поєднується з базиліком, куміном, коріандром, корицею.
Калорійність перцю чилі Теджа меленого: в 100 г міститься 325 ккал.
Ключові слова: продаж перцю чилі Теджа (Teja) меленого, продам Перець чилі Теджа (Teja) мелений, Київ, Україна