Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Тим'ян Чебрець

Рейтинг:
Виробник: Єгипет
Вага:

14.00 грн
Немає в наявності

Опис

Тим'ян (Чебрець) - багаторічний низькорослий чагарник родом із Південної Європи. Ця пряна, трохи гірка і пекуча, з теплим ароматом трава знайшла застосування і в медицині, і в кулінарній справі. А ось у давнину вважалося, що чебрець захищає від злих духів, а тому запашну траву клали в ладанки і носили завжди з собою.
Тим'ян містить ефірні олії, смолу, камедь, смоли, дубильні речовини, флавоноїди, мінеральні та органічні солі. Це один із найкращих медоносів: мед із квіток рослин виходить дуже ароматним та приємним на смак.
Тим'ян широко використовується кухарями всього світу. Його додають і в супи, і в другі страви, він надає приємного смаку соусам, а також використовується для ароматизації напоїв. Так як повністю аромат прянощі розкривається при тривалій тепловій обробці, його рекомендується класти на початку приготування. Ми пропонуємо Вам купити чебрець у Києві та Україні, а також багато інших ароматних спецій, приправ і кулінарних добавок.

Фасування

  • 15 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 45 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 85 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 150 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 500 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • надає протимікробну дію;
  • сприяє відхаркуванню;
  • має знеболюючий ефект;
  • покращує травлення;
  • застосовується при порушеннях роботи травного тракту;
  • допомагає при безсонні, заспокоює нерви;
  • загоює рани;
  • ефективний при грибкових шкірних захворюваннях;
  • протипоказаний при вагітності, нирковій та серцевій недостатності.

Застосування в кулінарії

  • надає особливої ​​пікантності м'ясним стравам;
  • підкреслює смак супів з бобових, страв з яєць та птиці;
  • додається до ковбасних виробів та домашніх пряних сирів;
  • доповнює різні соуси;
  • може використовуватися для ароматизації вершкового та рослинного масла (краще оливкової);
  • додається до чаю;
  • використовується при засолюванні овочів;
  • входить до складу суміші спецій “прованські трави” та “букет гарні”;
  • використовується для надання аромату лікерам та алкогольним та безалкогольним напоям.

Калорійність чебрецю: у 100 г міститься 276 ккал.


Ключові слова: продаж тим'яну (чебрецю), продам тим'ян (чебрець), Київ, Україна

Відгук