Опис
>
Куркума, або турмерик, – популярна у всьому світі пряність сімейства імбирних, кореневища та стебла якої мають у складі ефірні олії, барвник куркумін та величезну кількість корисних речовин. Куркума мелена, як і у вигляді кореня, недарма вважається головною спецією індійської кухні. Вона широко використовується в кулінарії, застосовується в лікуванні багатьох захворювань, а також є стійким натуральним барвником для їжі та тканин.
Смак куркуми освіжаючий, трохи гострий, віддалено нагадує імбир, а аромат пряний, але ледве вловимий. Без цієї спеції неможливо уявити жодну суміш масалу та каррі, її додають у випічку для надання кольору, салати, омлети, соуси, супи. Це досить універсальна пряність, з якою можна сміливо експериментувати. До речі, цікаво, що недобросовісні продавці під виглядом шафрану продають мелену куркуму.
Зверніть увагу: мелена куркума, купити яку Ви можете у Києві та в Україні тільки у нашому магазині, абсолютно чиста і не містить домішок і добавок.
Фасовка
- 55 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 150 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 280 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 500 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- містить фосфор, йод, залізо, вітаміни В, К, С;
- діє як антисептик, а тому ефективна при болях у горлі, ГРЗ, простудних захворюваннях. Для цього ½ ч.л. порошку куркуми додають у склянку гарячого молока та випивають до їжі 2-3 рази на день;
- благотворно позначається на роботі травної системи, має жовчогінну дію;
- є сильним антиоксидантом, сприяє очищенню організму;
- покращує стан шкіри;
- використовується для профілактики старечого недоумства;
- рекомендується вживати при цукровому діабеті та ожирінні;
- застосовується для профілактики та лікування раку, артриту, мігрені, атеросклерозу (по ½ ч.л. з їжею щодня);
- порошок сприяє загоєнню ран, виразок, опіків, зупиняє кров;
- ¼ ч.л. куркуми з медом до їди допомагає при анемії;
- протипоказана при жовчнокам'яній та нирковокам'яній хворобі.
Застосування в кулінарії
- додається до хлібобулочних та кондитерських виробів для надання жовто-оранжевого кольору та легкого пряного аромату;
- використовується в маринадах та соусах;
- відмінно поєднується зі стравами з яєць, овочів, рису;
- застосовується для фарбування сирів, йогуртів, олії, кремів;
- допомагає продовжити термін придатності продуктів;
- додається до алкогольних напоїв (настойки, лікери);
- є обов'язковим інгредієнтів індійських сумішей спецій - масал.
Калорійність куркуми меленої: в 100 г міститься 354 ккал.
Ключові слова: продаж куркуми меленої, продам куркуму мелену, Київ, Україна