Опис
Ялівець ягоди - плоди вічнозеленого хвойного чагарника сімейства Кіпарисові, чорно-синього кольору та незвичайної шишкоподібної форми. Шишкоягоди ялівцю мають приємний хвойний аромат і солодкуватий, але терпкий смак, за який їх дуже цінують кулінари.
Ягоди ялівцю вважаються ідеальною приправою для дичини: хвойний аромат у маринадах підкреслює і суттєво покращує смак м'яса диких тварин та птахів, роблячи його соковитішим. Ялівець надає особливих ноток квашеній капусті та маринованим грибам, а ягоди використовують і для приготування напоїв, і для виготовлення ароматного цукру, і в десертах. При цьому він чудово поєднується з розмарином, селерою, м'ятою, майораном, часником, цибулею і кмином, тому поле для кулінарних експериментів нескінченне!
Ялівець – пряність дуже ароматна, і додана у великих кількостях може зіпсувати страву. Тому рекомендується додавати не більше 5 ягід на 1 кг м'яса, і при цьому не подрібнювати кісточки, оскільки вони можуть гірчити і навіть призвести до отруєння. Роздавлені ягоди додають у блюдо за 20 хвилин до готовності в тоненькому мішечку, а потім витягають, щоб уникнути тієї ж гіркоти.
Окрім високих смакових, виділяють і цілющі властивості цих ароматних ягід. Так, настоянка з ялівцевих ягід добре допомагає справлятися з набряками та кашлем, сприяючи м'якому відхаркуванню. Також ягоди позитивно діють на систему травлення, покращуючи її роботу і підвищуючи апетит. І, звичайно, приголомшливий хвойний запах якнайкраще заспокоює нервову систему, знімає стрес і підвищує настрій.
У нашому магазині, де ви можете купити ягоди ялівцю у Києві та в Україні, представлений величезний асортимент спецій та прянощів, які ми пересилаємо по всій країні.
Корисні властивості
- є натуральним сечогінним засобом;
- має антибактеріальну властивість;
- підсилює апетит і позбавляє бродіння в органах травлення;
- покращує функцію травлення;
- сприяє загоєнню ран та виразок;
- застосовується при лікуванні захворювань дихальних органів;
- аромат ягід позбавляє стресу, покращує настрій і підвищує працездатність;
- не рекомендується вживати під час вагітності, оскільки може спровокувати викидень.
Застосування в кулінарії
- ідеально доповнює дичину;
- відмінно поєднується з м'ясними стравами;
- додається в маринади та соуси;
- може додаватися в бульйони та супи;
- застосовується для ароматизації алкогольних напоїв, зокрема джину та настоянок;
- може використовуватися для приготування квасу та морсу. чаю та компоту;
- у невеликих кількостях може додаватися до десертів та кондитерських виробів: джеми, варення, пряники, пироги;
- у харчовій промисловості використовується як замінник кави.
Калорійність ягід ялівцю: у 100 г міститься 124 ккал.
Ключові слова: продаж ялівцю ягід, продам ялівець ягоди, Київ, Україна