Спеції Прянощі
Купити спеції прянощі в інтернет-магазині спецій nuts.kiev.ua
Спеції та прянощі – невід'ємні компоненти нашої щоденної їжі. Хтось, вибираючи, які купити спеції прянощі, обходиться тільки сіллю та чорним перцем, а у когось вся кухня заставлена баночками з різноманітними ароматними сумішами. Вони роблять смак і аромат страв яскравішими, насиченішими, надають їм нових ноток і відтінків, і навіть звичайні продукти можуть перетворити на справжні шедеври. Спеціями можна присмачувати супи та бульйони, гарніри, м'ясо, рибу та птицю, салати та соуси, напої та десерти.
Різноманітність прянощів і спецій така велика, що не дивно, як багато хто плутає їх смакові характеристики, особливі властивості та поєднання з тими чи іншими продуктами. Однак існують основні, базові ароматні рослини, без яких майже неможливо приготувати цікаву страву, і знати про які необхідно кожній господині.
Чорний перець – найвідоміша та найпопулярніша пряність у всьому світі. Це невеликі горошки, плоди тропічної ліани, які надають гостроти та приємного аромату. Застосовують чорний перець як в цілому вигляді, так і в меленому. Горошки додають під час варіння бульйонів, в маринади та консервацію, а ось мелений перець може доповнити будь-яку страву, навіть десерт.
Кориця – ароматні пластини кори коричного дерева, які при висиханні згортаються в трубочки . Використовують корицю як мелену, так і в цілому вигляді для ароматизації десертів, випічки, кавових напоїв та джемів. На Сході корицю додають і в несолодкі страви, там ця пряність особливо популярна.
Кардамон – ще одна спеція, яка широко використовується при виготовленні хлібобулочних та кондитерських виробів, напоїв, маринадів, а також у східної кухні. Він має пекучий, пряний, з легким лимонним відтінком смаком. У кулінарії застосовують дуже ароматне маленьке насіння кардамону.
Мускатний горіх – індійська спеція, яка набула популярності в кожному куточку планети. Без меленого горіха неможливо приготувати французький соус бешамель, італійський соус і пасту, німецький глінтвейн, а також різні здобні страви та десерти.
Гвоздика – пряність, яка, як і більшість спецій та приправ, спочатку використовувалася лише східними кулінарами. Тепер же її неповторний аромат, що легко впізнається, присутній у всіляких маринадах, соусах, напоях, ковбасах і рибних стравах. Використовують її як загалом, так і в меленому вигляді.
Зіра – головний смак Сходу, де відомо про цінність справжніх прянощів. Це насіння, яке обов'язково входить до складу приправи для плову, використовується у випічці та хлібобулочних виробах, додається в шурпу та супи. Недарма зіру вважають «королевою спецією».
Варто зазначити, що спеції та прянощі використовуються не тільки для приготування їжі. Кожна з них має особливі цілющі властивості, застосовується для профілактики та лікування багатьох хвороб. Знаючи про ці властивості, ви можете бути впевнені, що природна аптечка завжди під рукою. Втім, це не виключає відвідування лікарів, оскільки самолікування може призвести до негативних наслідків.
Ми пропонуємо купити спеції прянощів у Києві та Україні для себе та своєї сім'ї.
Інтернет-магазин спецій nuts.kiev .ua займається продажем спецій та прянощів оптом та в роздріб у Києві та в Україні.