Опис
Зіра чорна іранська, кумін – стародавнє насіння, яке використовується на Сході як незамінна пряність. З наукової точки зору це насіння правильно називати буніум перський, проте назва «зіра» і «кумін» закріпилася за ними з давніх-давен. Індоіранське найменування цієї пряності – Zirahe, тоді як латинське – persicum,- перекладається як «з Персії» і доводить її іранське походження. Крім того, насіння зіри чорної іранської виростає на схилах гір в Афганістані та Середній Азії. Так як буніум має погану схожість і, відповідно, погано окультурюється, він не поширився за межі свого традиційного ареалу проростання. Від класичного куміну, який відомий у всій Індії, іранська зіра відрізняється не тільки кольором насіння, а й смаком. Якщо розжувати буніум, то в роті відчуємо смолистий та копчений присмак, а також пекучість. Саме цим і цінується справжня чорна іранська зіра, яку зі знанням справи використовують східні кухарі. Тепер Ви можете без проблем купити зіру чорну іранську, кумін у Києві та в Україні.
Фасовка
- 40 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 100 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 200 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 400 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- має антисептичний, знеболюючий та тонізуючий засіб;
- покращує апетит і благотворно впливає на систему травлення;
- допомагає при лікуванні нирок;
- сприяє виведенню з організму шкідливих речовин та шлаків;
- вагітним жінкам допомагає позбутися нудоти і блювоти, а матерям, що годують, збільшує лактацію;
- зовні може використовуватися як засіб від пухлин та загоєння ран;
- у вигляді настоянки допомагає прочищати дихальні шляхи та нирки;
- допомагає заспокоїти нерви і за безсоння;
- зміцнює та відновлює зір.
Застосування в кулінарії
- традиційно додається до плов.
- використовується для приготування овочевих страв;
- застосовується при засолюванні та приготуванні соусів;
- мелена зірка додається до хліба та кондитерських виробів;
- застосовується в сумішах приправ та спецій;
- використовується для ароматизації алкогольних настоянок та лікерів;
- використовується при приготуванні страв з баранини, конини та ковбасних виробів;
- може додаватися до салатів та рибних страв.
Калорійність зіри чорної іранської, куміну: у 100 г міститься 375 ккал.
Ключові слова: продаж зіри чорної іранської, куміну, продам зіру чорну іранську, кумін, Київ, Україна
Фотографії, викладені на цій сторінці, зроблено у фотостудії магазину nuts.kiev.ua. Це актуальні зображення саме тієї іранської зіри, яка зараз знаходиться на нашому складі.