Опис
Фенхель - ароматна рослина, відома і вживана з давніх-давен, батьківщиною якої вважається як Індія, так і Південна Європа. Використовувався він у всьому світі в кулінарних та лікувальних цілях, приписувалися йому і магічні властивості. Так, давні греки були впевнені, що фенхель захищає від злих духів, надає сили, забезпечує успіх. Гіппократ за допомогою фенхелю виліковував дитячі коліки, Діоскорид – ожиріння, а століттями пізніше були виявлені бактерицидні, протизапальні та відхаркувальні властивості рослини.
Зелень, стебло, коріння та плоди-насіння фенхелю широко використовуються в кулінарії. Зелень його зовні схожа на кріп, насіння - на кмин, а теплий і солодкий смак та аромат спеції дуже нагадує аніс. Це чудова пряність для тих, кому протипоказані гострі страви. Насіння фенхелю можна зустріти і в овочевих, і в м'ясних, і рибних рецептах, не боятися їх додавати і до десертів. У багатьох азіатських ресторанах після трапези прийнято подавати насіння в цукровій пудрі замість жувальної гумки для освіження дихання. Ця чудова спеція має бути в арсеналі кожної господині. У нашому магазині можна купити фенхель у Києві та в Україні, а також інші спеції та прянощі з швидкою та якісною доставкою.
Фасовка
- 40 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 100 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 200 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 350 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- настій насіння допомагає при метеоризмі та коліках;
- сприяє схуднення;
- використовується для лікування простудних захворювань;
- добрий відхаркувальний засіб;
- має антибактеріальну властивість;
- надає позитивну дію на нервову систему;
- ефективний при лікуванні гастриту;
- має сечогінну дію;
- допомагає при аритмії, покращує кровообіг;
- освіжає дихання;
- нормалізує менструальний цикл;
- підсилює лактацію у жінок, що годують;
- протипоказаний вагітним.
Застосування в кулінарії
- додає приємного аромату та смаку салатам, першим і другим стравам, гарнірам, соусам;
- застосовується для приготування солоних та маринованих, особливо капусти та огірків, та фруктів;
- входить до складу індійської суміші каррі;
- ідеально поєднується з рибними стравами, ковбасами;
- використовується при виготовленні кондитерських виробів, варення, джемів;
- додається до хлібобулочних виробів;
- в азіатських країнах зацукроване насіння подається для свіжості дихання;
- добре поєднується з імбиром;
- додається до чаїв, компотів та інших напоїв;
- використовується для приготування алкогольних настоянок та лікерів.
Калорійність фенхелю: у 100 г міститься 345 ккал.
Ключові слова: продаж фенхелю, продам фенхель, Київ, Україна