Опис
Гірчиця мелена - подрібнене в порошок насіння гірчиці, яке має незвичайний гострий смак і аромат і викликає сльозогінність і печіння. У гірчичних зернах міститься від 30 до 50% цінної жирної олії, ефірні олії, клітковина, азотисті речовини, пектин. Гірчичний порошок - популярний лікарський засіб, який застосовується як у народній, так і в офіційній медицині. Так, кожен знайомий із гірчичниками, які чудово допомагають при кашлі, пневмонії, невралгічних болях і навіть при стенокардії.
Без гірчичного порошку неможливо уявити кулінарію. Гірчиця чудово поєднується з м'ясом, тому що відмінно його пом'якшує, а тому її додають під час приготування найрізноманітніших м'ясних страв: від фаршу до стейку. Суху гірчицю додають у консервовані продукти для збереження їх смакових та поживних якостей, вона є важливим компонентом улюбленого багатьма майонезу, і, звичайно, є складовою різних пряних сумішей спецій.
Цікаво, що суха мелена гірчиця в давнину використовувалася як чудовий миючий засіб. Гірчичний порошок легко справляється з жирним посудом і може скласти здорову конкуренцію хімічному і шкідливому для організму Fairy. У нас Ви завжди можете купити гірчицю мелену у Києві та в Україні з безкоштовною доставкою.
Фасовка
- 50 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 150 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 300 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 550 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- покращує обмін речовин;
- покращує роботу серцево-судинної системи;
- нормалізує рівень холестерину в крові;
- покращує стан при простудних захворюваннях;
- підвищує апетит;
- допомагає позбутися зубного болю;
- ефективна при ревматизмі, невралгії та бронхіті у вигляді компресів із гірчичного порошку;
- застосовується у вигляді масок для росту волосся та покращення стану шкіри. При цьому не рекомендується залишати масу на шкірі довше 30 хвилин через ймовірність появи опіку;
- рекомендується дотримуватись міри при вживанні гірчиці через можливість опіку кишечника та травлення, а також краще відмовитися від неї вживати при інсульті, підвищеній кислотності, виразці, туберкульозі, запаленні нирок, варикозному розширенні вен, псоріазі.
Застосування в кулінарії
- є основою однойменної гострої приправи, яку легко приготувати самостійно, для чого необхідно змішати 5 ч.л. сухого гірчичного порошку, 2 ч. л. цукру та 0,5 ч.л. солі, і, повільно помішуючи, щоб позбутися грудочок, додати 80 мл. теплої кип'яченої води, поставити суміш у тепле місце на добу, після чого додати до неї 1 ч.л. рослинної олії. ;
- є консервантом;
- входить до складу соусів та підлив;
- додає гостроті будь-яким стравам;
- використовується в м'ясних та рибних маринадах для надання приємного аромату та ніжності, а також для запобігання витіканню соку.
Калорійність гірчиці меленої: в 100 г міститься 271 ккал.
Ключові слова: продаж гірчиці меленої, продам гірчицю мелену, Київ, Україна