Опис
Лавровий лист - чудова пряність родом із Середземномор'я, відома з давніх-давен. Колись лавр використовувався лише для ароматизації води, якою мили руки перед їжею. Лише в першому столітті нашої ери лаврове листя стали застосовувати як приправу для десертів, пудингів і фруктових страв. Висушений лавровий лист зберігає в собі абсолютно всі корисні речовини: ефірні олії, фітонциди, дубильні речовини та мікроелементи.
Сьогодні лавровий лист використовується кулінарами та шеф-кухарями у всьому світі. Він має приємний аромат і смак з невеликою гіркуватістю. Для надання пряного відтінку стравам потрібно класти спецію незадовго до готовності, а перед подачею обов'язково вийняти, щоб їжа не стала гіркою. Лавровий лист чудово поєднується з м'ясом, рибою та морепродуктами, дуже гарний у бульйонах, незамінний у вареній картоплі. У нашому магазині Ви можете купити лавровий лист у Києві та в Україні, одну з найпопулярніших спецій.
Фасовка
- 20 г - пластиковий контейнер;
- 40 г - контейнер для харчових продуктів з бамбукового картону об'ємом 750 мл зі зручною кришкою, що щільно закривається;
- 140 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- покращує апетит;
- нормалізує травлення;
- ефективний при діареї;
- надає підбадьорливу та тонізуючу дію;
- позитивно діє на організм при діабеті;
- допомагає при стоматиті;
- знімає запалення;
- застосовується як легкий та безпечний сечогінний засіб;
- при зовнішньому застосуванні сприяє загоєнню опіків та ран;
- ванни з настоєм листа рятують від надмірної пітливості;
- відвар лаврового листа зміцнює імунітет. Для його приготування потрібно залити 10 листків склянкою води та після закипання варити 5 хвилин. Отриману рідину перелити в термос і настоювати кілька годин, після чого пити тричі на день по одній столовій ложці.
Застосування в кулінарії
- може використовуватися у вигляді цілого листя або порошку з них;
- можна використовувати разом з іншими спеціями;
- ідеально підходить до м'яса, риби, бобових, рису, капусти;
- додає оригінального смаку першим стравам: борщам, супам, бульйонам;
- додається у воду при варінні макаронів, пельменів, вареників;
- використовується для приготування ковбас, паштетів;
- робить ароматними соуси та підливи;
- поліпшує смак різних страв;
- часто використовується під час консервації та маринування овочів, грибів, м'яса;
- входить до складу сумішей спецій: букет гарні, хмелі-сунелі, каррі;
- іноді може додаватись у напої, варення, десерти.
Калорійність лаврового листа: 100 г містить 314 ккал.
Ключові слова: продаж лаврового листа, продам лавровий лист, Київ, Україна