Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Лавровий лист

Рейтинг:
Виробник: Грузія
Вага:

17.00 грн
Кількість

Опис

Лавровий лист - чудова пряність родом із Середземномор'я, відома з давніх-давен. Колись лавр використовувався лише для ароматизації води, якою мили руки перед їжею. Лише в першому столітті нашої ери лаврове листя стали застосовувати як приправу для десертів, пудингів і фруктових страв. Висушений лавровий лист зберігає в собі абсолютно всі корисні речовини: ефірні олії, фітонциди, дубильні речовини та мікроелементи.

Сьогодні лавровий лист використовується кулінарами та шеф-кухарями у всьому світі. Він має приємний аромат і смак з невеликою гіркуватістю. Для надання пряного відтінку стравам потрібно класти спецію незадовго до готовності, а перед подачею обов'язково вийняти, щоб їжа не стала гіркою. Лавровий лист чудово поєднується з м'ясом, рибою та морепродуктами, дуже гарний у бульйонах, незамінний у вареній картоплі. У нашому магазині Ви можете купити лавровий лист у Києві та в Україні, одну з найпопулярніших спецій.

Фасовка

  • 20 г - пластиковий контейнер;
  • 40 г - контейнер для харчових продуктів з бамбукового картону об'ємом 750 мл зі зручною кришкою, що щільно закривається;
  • 140 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • покращує апетит;
  • нормалізує травлення;
  • ефективний при діареї;
  • надає підбадьорливу та тонізуючу дію;
  • позитивно діє на організм при діабеті;
  • допомагає при стоматиті;
  • знімає запалення;
  • застосовується як легкий та безпечний сечогінний засіб;
  • при зовнішньому застосуванні сприяє загоєнню опіків та ран;
  • ванни з настоєм листа рятують від надмірної пітливості;
  • відвар лаврового листа зміцнює імунітет. Для його приготування потрібно залити 10 листків склянкою води та після закипання варити 5 хвилин. Отриману рідину перелити в термос і настоювати кілька годин, після чого пити тричі на день по одній столовій ложці.

Застосування в кулінарії

  • може використовуватися у вигляді цілого листя або порошку з них;
  • можна використовувати разом з іншими спеціями;
  • ідеально підходить до м'яса, риби, бобових, рису, капусти;
  • додає оригінального смаку першим стравам: борщам, супам, бульйонам;
  • додається у воду при варінні макаронів, пельменів, вареників;
  • використовується для приготування ковбас, паштетів;
  • робить ароматними соуси та підливи;
  • поліпшує смак різних страв;
  • часто використовується під час консервації та маринування овочів, грибів, м'яса;
  • входить до складу сумішей спецій: букет гарні, хмелі-сунелі, каррі;
  • іноді може додаватись у напої, варення, десерти.

Калорійність лаврового листа: 100 г містить 314 ккал.


Ключові слова: продаж лаврового листа, продам лавровий лист, Київ, Україна

Відгук