Опис
Перець чорний горошок – незрілі висушені плоди деревоподібного чагарника-ліани, що росте у тропічних лісах. Це відома у всьому світі спеція родом з Індії, яка стала однією з перших прянощів, що підкорили давню Європу. Аромат та гострота перцю безпосередньо залежать від кількості в ньому речовини піперину та ефірних олій. Цікаво, що при неправильному зберіганні перець втрачає і аромат, і пекучість.
Використовують чорний перець у кулінарії як у вигляді горошин, так і в меленому вигляді. Але якщо мелений перець додають усюди, то основна мета горошку – ароматизація та консервація маринадів, бульйонів, м'яса, риби. А при необхідності немає нічого складного в тому, щоб у ступі перетворити горошини на подрібнений порошок, зберігаючи той самий перцевий аромат, за який його так люблять. У нашому інтернет-магазині Ви можете купити перець чорний горошок у Києві та Україні та приправляти їм свої кулінарні шедеври.
Фасовка
- 45 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 120 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 250 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 450 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- містить вітамін С, кількість якого перевищує вміст цитрусових, а також вітаміни групи В, кальцій, фосфор, залізо, каротин;
- порушує апетит і покращує травлення;
- у поєднанні з медом, а також у вигляді інгаляцій допомагає при кашлі та застудних захворюваннях;
- розріджує кров, покращує кровообіг, очищає судини та покращує пам'ять;
- стимулює процес обміну речовин;
- допомагає руйнувати жирові клітини;
- допомагає при лікуванні вітіліго;
- допомагає при випаданні волосся;
- ефективний при лікуванні діареї: потрібно з'їсти 7-10 горошин;
- надає знеболювальну дію при невралгіях, болях у суглобах, радикулітах. Для лікування потрібно змішати 1 склянку оливкової олії з 1 ст. подрібненого перцю, закип'ятити і, зменшивши вогонь, томити 10 хвилин. Після проціджування та охолодження використовувати для натирання хворих місць;
- слід утриматися від вживання перцю при гострих захворюваннях ШКТ, нирок, жовчного міхура, анемії, а також при індивідуальній непереносимості.
Застосування в кулінарії
- горошини використовують для приготування маринадів та консервацій, підлив, соусів;
- загалом він додається до гарячих коктейлів (глінтвейну) або алкогольних настойок;
- у подрібненому вигляді чорний перець додається всюди: від перших страв до десертів.
Калорійність перцю чорного: 100 г містить 255 ккал.
Ключові слова: продаж перцю чорного горошок, продам перець чорний горошок, Київ, Україна