Опис
Перець духмяний (ямайський перець, піменту) – незрілі ягоди вічнозеленого тропічного дерева, які після висушування зморщуються і набувають коричневого відтінку. У Європі завдяки Христофору Колумбу духмяний перець горошок здобув популярність лише в XV столітті, проте в Англії він відразу став універсальною пряністю, отримавши назву "allspice". А все тому, що горошини перцю мають неповторний пекучий смак та аромат, що нагадує одночасно гвоздику, мускатний горіх, корицю та чорний перець.
Духмяний перець найчастіше використовується в кулінарії, як у меленому, так і в цілому вигляді. На кухні найкраще використовувати свіжомелений перець, тому що згодом у такому вигляді втрачається насичений смак і запах прянощі. Сьогодні духмяний горошок широко використовується у фармацевтичній, парфумерній та косметичній промисловостях завдяки лікарським властивостям та високому вмісту ефірних олій. У нашому інтернет-магазині Ви можете купити перець духмяний горошок у Києві та в Україні, свіжий, якісний та ароматний!
Фасовка
- 35 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 100 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 200 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 350 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- допомагає при порушеннях роботи ШКТ, розладі шлунка, здуття та метеоризмі. Для цього можна розжувати 1-2 зернятка або додати кілька горошин до чаю;
- покращує апетит та прискорює метаболізм;
- надає антисептичну дію;
- надає енергію та бадьорість;
- допомагають при лікуванні ревматизму.
Застосування в кулінарії
- використовується цілими горошинами, а також у меленому вигляді;
- використовується для надання аромату м'ясним та рибним супам;
- прекрасно поєднується з м'ясними стравами, особливо з бараниною;
- мелений запашний перець входить до складу індійської приправи «каррі»;
- використовується в маринадах, соусах, підливах;
- горошини застосовуються для консервації ягід, фруктів та овочів;
- доповнює різноманітні овочеві страви;
- у меленому вигляді також використовується для приготування кондитерських виробів та десертів (пряників, рисових пудингів, пирогів, печива;
- іноді додається для приготування джемів та желе;
- використовується для ароматизації лікерів, вин, алкогольних настоянок.
Калорійність духмяного перцю: в 100 г міститься 263 ккал.
Ключові слова: продаж перцю духмяного горошка, продам перець духмяний горошок, Київ, Україна