Опис
Аїр (аїр болотяний) - багаторічна трав'яниста рослина, відома ще з давніх-давен. Корінь аїру використовувався як лікарський засіб китайськими, індійськими, давньогрецькими та давньоримськими цілителями, перси та євреї застосовували його як спецію, а на Сході особливо шанувалися його магічні властивості.
У народній медицині корінь аїру оцінили за чудову здатність загоювати рани та виразки, знеболювати та дезінфікувати. А ось кулінарам корінь лепехи припав до душі за відмінні смакові та ароматичні якості. Так, запах у нього приємний, специфічний і досить сильний, а смак пряний, пекучий і з гіркуватістю. Ця гіркота викликана речовиною акорину, яка посилює виділення шлункового соку і збуджує апетит. Висушеним кореневищем лепехи нерідко замінюють лавровий лист, корицю, мускатний горіх та імбир. Зазвичай його додають у десерти та фруктові напої, проте в рецептах приготування м'яса та риби можна також зустріти аїр. Для того, щоб їжа не була гіркою і набула потрібного смакового відтінку, пряність у вигляді порошку додають у невеликих кількостях, а шматочок кореня кладуть на фінальній стадії приготування і залишають на кілька хвилин.
У нашому інтернет-магазині Ви можете купити аїр корінь у Києві та Україні, з доставкою до дверей вашого будинку чи офісу.
Фасовка
- 20 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 80 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 120 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 180 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- ефективний при проблемах із ШКТ, печії, метеоризмі, болях, виразках, запорах;
- надає бактерицидну та загоювальну дію;
- допомагає при отруєннях;
- зміцнює ясна та зуби;
- сприяє відхаркуванню, має позитивний ефект при плевриті та бронхіті;
- покращує апетит;
- призначається при порушеннях менструального циклу та при лікуванні імпотенції;
- знижує артеріальний тиск;
- використовується для лікування шкірних захворювань;
- тонізує;
- сприяє відмові від куріння та вживання алкоголю;
- відвар з кореневища застосовується як засіб, що зміцнює волосся;
- протипоказаний при підвищеній кислотності, гіпотонії, гострому запаленні нирок, індивідуальній непереносимості.
Застосування в кулінарії
- використовують для ароматизації солодких компотів, киселів, морсів, мусів, лікерів, алкогольних настоянок, пива;
- додають у хлібобулочні вироби, десерти;
- як спецію застосовують у рибних та м'ясних стравах, супах. При цьому корінь закладається у страву за 3-5 хвилин до готовності, після чого витягується;
- ефірне масло з кореня аїру використовують у кондитерській промисловості;
- зацукроване коріння аїру вживають як делікатес і як цукати.
Ключові слова: продаж аїру кореня, продам аїр корінь, Київ, Україна