Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Кардамон зелений цілий

Рейтинг:
Виробник: Індія
Вага:

80.00 грн
Кількість

Опис

Кардамон зелений цілий – цінна приправа, відома з давніх-давен, яка виходить з плодів кардамону. Це трав'яниста рослина (родини імбирних), що росте в лісах Південної Індії. Зелений кардамон є ароматною пряністю з пікантним, гострим, пекучим, камфорним з легким відтінком лимонним смаком. Його, в основному, додають у кондитерські та борошняні вироби, при цьому використовують не весь плід повністю, а маленьке насіння, яке знаходиться всередині.

Цей продукт дуже цінується на Сході тим, що не лише надає надзвичайного смаку, а й справляє цілющу дію на організм. Так у кардамоні знаходяться вітаміни групи В; мінерали – фосфор, цинк, магній, кальцій; безліч інших корисних речовин та мікроелементів. Користь від кардамону була відома ще древнім лікарям Сходу. Завдяки даним плодам підвищується тонус, стимулюється робота мозку, виявляється позитивна дія на нервову систему, покращується апетит. Крім того, кардамон допомагає в лікуванні астми та бронхітів. Тепер у Вас існує чудова можливість купити кардамон зелений цілий у Києві та в Україні.

Фасовка

  • 35 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 100 мл з кришкою;
  • 90 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 250 мл з кришкою;
  • 170 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 500 мл з кришкою;
  • 300 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 1000 мл з кришкою;
  • 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • активізує процеси травлення та підвищує апетит;
  • сприяє лікуванню бронхітів та астми;
  • поліпшує зір;
  • зміцнює нервову систему в цілому;
  • має благотворну дію на травну систему;
  • є відхаркувальним, проносним та потогінним засобом;
  • застосовується для зігріву при ознобі;
  • допомагає при дратівливості, особливо жінкам.

Застосування в кулінарії

  • додається в соуси та підливи;
  • вживається в супах;
  • використовується в овочевих стравах: рагу, пюре та інших;
  • на Сході додають у плов, а також у м'ясні страви;
  • використовується в поєднанні з іншими прянощами;
  • широко застосовується у випічці та кондитерських виробах;
  • є ароматизатором у тортах, печиві, пряниках, кексах та пирогах;
  • у деяких європейських країнах використовується при виробництві пива;
  • додає аромат у компоти, квас, киселі та деякі вина;
  • традиційно додається до чаю, кави;
  • використовується в маринадах та при виробництві консервів.

Калорійність кардамону зеленого цілого: 100 г містить 311 ккал.


Ключові слова: продаж кадамону зеленого цілого, продам кардамон зелений цілий, Київ, Україна

Відеоогляди

Про зелений кардамон у програмі Жити здорово. Як вибрати, як зберігати та приготувати

Відгук