Опис
Кардамон чорний цілий - близький родич зеленого кардамону, який є плодом рослини сімейства Імбирні та зростає на території Непалу, Індії, В'єтнаму, Центральної Африки, Південного Китаю. Плоди чорного кардамону досить великі, мають форму довгастих коробочок темно-коричневого кольору та висушуються на відкритому вогні. В результаті цього запашні, з ароматом камфори та імбиру насіння всередині коробочок отримують димний аромат і смак.
Часто зустрічається інформація, що чорний кардамон можна замінити зелений, але це не зовсім так. Його теплий запах при тривалій тепловій обробці розкриває та посилює ароматичні та смакові властивості страв, надаючи їм пікантного підкопченого відтінку. Чорний кардамон застосовується в гарячих м'ясних стравах, овочевих рагу, соусах, яким потрібно надати смаку бекону. До речі, через цей присмак чорний кардамон практично не додається до солодких страв. Він вважається недорогою спецією, порівняно із зеленим побратимом, а тому повсюдно використовується у простих домашніх стравах індійської кухні. Придбати кардамон чорний цілий у Києві та Україні та скуштувати екзотичну східну пряність Ви можете у нашому інтернет-магазині.
Фасовка
- 25 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 80 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 150 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 300 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- містить 3-8% ефірної олії (речовини лимонін, терпенеол, терпинін, терпиніл, ацетат, сорбініл), крохмаль, жири, щавлевий кальцій, мікроелементи;
- нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту;
- допомагає в лікуванні вірусних та простудних захворювань;
- надає зігрівальну дію;
- виводить з організму токсичні речовини, знезаражує;
- підвищує апетит;
- ефективний при головних болях та мігрені;
- знімає нудоту;
- використовується для лікування кашлю;
- має глистогінну властивість.
Застосування в кулінарії
- використовується у стравах, які піддаються тривалій тепловій обробці;
- підходить для ароматизації соусів;
- застосовується під час приготування страв, де необхідні копчені нотки;
- входить до складу сумішей спецій, у тому числі індійської гарам-масали та китайської “суміші п'яти спецій”.
Калорійність кардамону чорного: 100 г містить 311 ккал.
Ключові слова: продаж кардамону чорного цілого, продам кардамон чорний цілий, Київ, Україна&