Опис
Індія славиться своїми унікальними травами та прянощами. Так, особливо відомий і популярний древній пажитник (фенугрек), листя і насіння якого використовують як ароматну спецію і чудодійний лікарський засіб. Ще одна назва, під якою добре знають цю однорічну бобову рослину - шамбала.
Листя пажитнику мають трійчасту форму і у свіжому вигляді їх смак та аромат нагадують гриби. Однак після сушіння вони набувають гіркуватості і різкого, трохи солодкуватих, запаху, який у приготовлених з додаванням прянощі стравах розкривається неймовірним чином. До речі, додають сушене листя шамбали вже в готові страви - соуси, м'ясо, рагу, та в невеликих кількостях.
Окрім кулінарного застосування, листя індійської рослини широко використовується в лікарських цілях. У них містяться вітаміни А і С, вітаміни та мінерали, амінокислоти та білки. Вживання чаю та настою з них допомагає позбутися спазмів та застуди, а також значно полегшує процес пологів. Купити пажитник (фенугрек) листя у Києві та Україні, цю незвичайну східну пряність можна у нашому інтернет-магазині.
Фасовка
- 10 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 20 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 40 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 80 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 350 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- мають спазмолітичні властивості;
- покращують апетит;
- лікують та запобігають анемії;
- допомагають при діареї та дизентерії;
- ефективні при захворюваннях печінки;
- порошок з листя, змішаний з лимонним соком, освіжає дихання, а також позбавляє пігментних плям (при зовнішніх аплікаціях);
- застосовуються у вигляді настою для лікування алергії;
- знижують рівень холестерину;
- напій з листя, лимона та меду знижує температуру;
- використовуються для лікування цукрового діабету у вигляді настоїв;
- сприяють виведенню токсинів;
- застосовуються для стимуляції пологів та посилення лактації;
- надають антисклеротичну дію;
- протипоказані вагітним.
Застосування в кулінарії
- використовуються в основному в індійській кухні;
- підходить для ароматизації страв із м'яса, овочів, бобових;
- застосовується для приготування маринадів;
- додають у “зелений сир”;
- у свіжому вигляді листя використовують так само, як шпинат;
- найкраще посипати страву безпосередньо перед подачею на стіл;
- не втрачають своїх корисних властивостей при випаровуванні.
Калорійність листя пажитнику: у 100 г міститься 255 ккал.
Ключові слова: продаж листя пажитнику фенугрека, продам листя пажитнику фенугрека, Київ, Україна