Опис
Зіра чорна узбецька, кумін – різновид чорної зіри, який росте тільки в Узбекистані, тому коштує дещо дорожче, ніж більш поширений іранський. Її смак вважається найбільш підходящим для використання у національному узбецькому блюді – плові. Без зіри жоден узбек, що поважає себе, не почне готувати цю чудову східну їжу. Крім того, ця спеція добре підкреслює поєднання різних страв, наприклад, баранини та овочів, використовується в сумішах спецій та поєднується з іншими приправами такими як куркума, коріандр, фенхель або імбир. Також чорна узбецька зіра використовується у випіканні хлібобулочних виробів. Ця чудова та ароматна спеція воістину називається королевою приправ. Тепер у Вас чудова можливість купити зіру чорну узбецьку, кумін у Києві та в Україні.
Фасовка
- 40 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 100 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 200 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 450 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- покращує травлення та лікує ниркову недостатність;
- допомагає позбутися діареї та колік у кишечнику;
- сприяє виведенню шлаків з організму та знімає інтоксикацію;
- настойка зі зіри у поєднанні з іншими спеціями покращує апетит і допомагає при кашлі та бронхіті;
- чай, заварений на насінні куміну, позбавляє нудоти, блювання і покращує загальне самопочуття;
- сприятливо впливає на нервову систему.
Застосування в кулінарії
- обов'язково додається в плов, а також м'ясні страви, наприклад лагман або кебаб;
- застосовується при приготуванні супів та шурпи;
- використовується в заправках та соусах;
- додається до кондитерських та хлібобулочних виробів;
- є добавкою до сумішей приправ та спецій.
Калорійність зіри чорної узбецької, куміну: в 100 г міститься 375 ккал.
Ключові слова: продаж зіри гірської узбецької, куміну, продам зіру чорну узбецьку, кумін, Київ, Україна