Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Кмин чорний, нігелла, калінджі

Рейтинг:
Виробник: Індія
Вага:

29.00 грн
Немає в наявності

Опис

Кмин чорний - спеція, родом із Південно-Західної Азії та Середземномор'я, що посіла особливо почесне місце в індійській кухні. Здавна насіння калінджі, нігели або чорнушки, як ще його називають, застосовують у рецептурах шкіл натуральної медицини. А ось за неповторні та унікальні смакові якості чорний кмин дуже люблять східні та арабські кулінари. Маленькі чорні зернятка використовують як перцю, проте вони надають страві м'якої гостроти і пряного аромату суниці, мускатного горіха, материнки і чорного перцю. Застосовують калінджі для приготування перших та других страв, м'яса та риби, салатів та соусів. Чудове насіння надає позитивний вплив на весь організм і вважаються ліками від усіх хвороб, крім смерті. Ми пропонуємо Вам купити кмин чорний, нігеллу, калінджі у Києві та в Україні.

Фасовка

  • 50 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 140 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 280 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 550 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • використовується при лікуванні астми;
  • діє як антидепресант, підвищує настрій;
  • допомагає покращити зір;
  • корисно для зміцнення серцево-судинної, травної систем;
  • застосовується зовнішньо для лікування головного болю, абсцесів;
  • сприяє покращенню пам'яті, для чого потрібно щодня вживати з медом 3 г мелених зерен;
  • ефірне масло допомагає при лікуванні застуди, голосових зв'язок, кашлю;
  • для покращення шкіри рекомендується вживати кавову ложечку мелених зерен;
  • має інсектицидні властивості (відлякує міль, а дим при спалюванні – змій і комарів).

Застосування в кулінарії

  • використовують як заміну класичного чорного перцю;
  • застосовується для ароматизації домашніх хлібобулочних виробів;
  • використовують як пряність для приготування маринадів та солінь;
  • є сировиною для виготовлення корисної олії, яку використовують у салатах, овочевих стравах, супах;
  • завдяки чудовому аромату застосовують для виготовлення кондитерських виробів.

Калорійність кмину чорного: у 100 г міститься 375 ккал.


Ключові слова: продаж кмину чорного, продам кмин чорний, Київ, Україна

Відгук