Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Манго порошок Амчур

Рейтинг:
Виробник: Індія
Вага:

39.00 грн
Кількість

Опис

Манго порошок Амчур - популярна індійська пряність, яка виготовляється шляхом перемелювання висушених часточок незрілого зеленого манго. Для отримання 1 кілограма сухого порошку використовують 25 кілограмів свіжих, але ще зелених плодів манго, які найчастіше збирають із землі після злив та вітрів.

Амчур має світло-сірий колір і приємний кислий смак із фруктовими та трохи камфорними нотками. Головна мета порошку манго - надати стравам та напоям легку кислинку страв та напоїв. Зазвичай цю роль виконує насиченіший тамаринд, але амчур успішно виступає як альтернатива і тамаринду, і навіть зрідка лимону.

Традиційно порошок манго використовують для приготування соусів чатні та каррі, а також додають його в супи з круп та бобових, тим самим покращуючи процес їх засвоєння. Кислота порошку манго пом'якшує продукти, тому найчастіше застосовують під час приготування маринадів для м'яса. Крім того, з його допомогою готують сир, тому що при додаванні до молока кислоти воно починає згортатися.

Аромат і смак порошку манго досить швидко випаровуються, тому для їх збереження в блюді рекомендується додавати спецію на завершальному етапі приготування. Амчур відмінно поєднується з такими прянощами як мускатний горіх, чорна сіль калу намак, куркума, імбир і асафетида, тому його сміливо можна класти в страви, де вони є. У нашому магазині представлений величезний асортимент спецій та прянощів з різних куточків світу, і ви можете купити манго порошок амчур у Києві та в Україні з сонячної та яскравої Індії.

Корисні властивості

  • покращує настрій;
  • уповільнює передчасне старіння;
  • надає позитивну дію на роботу кишечника;
  • покращує засвоєння білків;
  • позбавляє м'язової втоми.

Застосування в кулінарії

  • є інгредієнтом сумішей спецій каррі, чат-масалу та самбар;
  • використовується для приготування чатні та традиційного індійського каррі;
  • може входити до складу маринадів для пом'якшення, наприклад, м'яса;
  • прекрасно доповнює супи із зерновими та бобовими;
  • у невеликих кількостях може замінювати сіль;
  • може додаватися в коктейлі, компоти та різні напої;
  • використовується для приготування солодощів;
  • додається в молоко для його згортання та отримання сиру.

Калорійність порошку манго: у 100 г міститься 39 ккал.


Ключові слова: продаж порошку манго, амчуру, продам порошок манго, амчур, Київ, Україна

 

Відгук