Опис
Рис Девзіра узбецький рожевий - справді унікальний продукт, привезений із Ферганської долини спекотного Узбекистану. Чудова атмосфера, відповідні погодні умови та природні особливості регіону дозволяють отримати ідеальний рис для приготування ідеального оксамитового плову. "Рожеві перли Сходу", як ласкаво і велично називають ферганський рис, покриті легкою пудрою, завдяки чому в зернах зберігаються всі вітаміни та мікроелементи. Цінується Девізра ще й за високий вміст у ньому білка (7-10%), що особливо відзначають для себе вегани та вегетаріанці. Під час приготування рис чудово вбирає вологу, жир і запах спецій, завдяки чому збільшується в кілька разів, стає розсипчастим і набуває дивовижний аромат і смак.
Гарний рожевий колір і поздовжня смужка на зернятках, підвищені поживні властивості, порівняно зі звичайним білим рисом, і ніжний незвичайний смак і аромат - ось що таке справжній рис для плову, і купити рис Девзіра узбецький рожевий у Києві та в Україні Ви завжди можете у нашому інтернет-магазині.
Фасовка
- 400 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 750 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- містить вітаміни групи В, залізо, калій, магній, цинк;
- використовується при захворюваннях шлунка як дієтичне харчування;
- виводить з організму шкідливі речовини;
- знижує рівень цукру в крові;
- знімає напругу.
Застосування в кулінарії
Основне призначення рису Девзіра – приготування узбецького (ферганського) плову. Ось як готує його Сталик Ханкішієв..
Інгредієнти:
- баранина – 1 кг м'якоті;
- сало курдючне – 300-350 г (можна замінити тією ж кількістю рослинної олії, краще оливкової)
- рис Девзіра – 1 кг;
- червона морква, не соковита – 1 кг;
- 2-3 середні головки цибулі;
- 2-3 голівки часнику;
- 1-3 стручкових перцю (хоч червоного, хоч зеленого);
- зіра, сіль, барбарис – за смаком та бажанням.
Приготування:
- Рис промити у кількох водах. Остання вода після промивання має залишитися зовсім прозорою. Замочити його у теплій воді.
- Бараніну вимити та нарізати кубиками по 1,5 см.
- Цибулини та всю моркву очистити. Цибулю порізати тонкими півкільцями, моркву – довгою соломкою 0,3*0,3 см. Часник очистити від верхнього лушпиння, але не розділяти на зубчики.
- Козан або товстостінну каструлю розігріти, влити масло|мастило| і прожарити його до появи світлого серпанку. Покласти цілу цибулину і прожарити до чорного кольору, щоб видалити сторонні запахи, після чого цибулину витягнути.
- Покласти в казан цибулю і, помішуючи, обсмажити до золотистого кольору. Додати м'ясо і смажити до появи скоринки, періодично помішуючи.
- Викласти моркву до м'яса і обсмажити її 10-15 хвилин, акуратно перемішуючи, до м'якості та аромату плову.
- Влити в казан гарячу воду шаром 1,5 см, покласти туди цілі голівки часнику без верхнього лушпиння та перець, і залишити на 40 хвилин кипіти. Посолити.
- Злити воду з рису, засипати його в казан і долити 1 літр окропу, залишити кипіти. Не заважати.
- Коли води википить, зменшити вогонь до мінімуму, посипати рис трохи розмеленою зірою, закрити щільною кришкою та залишити на 20 хвилин.
- Обережно витягти часточки часнику та стручки перцю, і можна подавати плов на стіл.
Калорійність рису Девзіра рожевого: у 100 г міститься 337 ккал.
Ключові слова: продаж рису Девзіра рожевого, продам рис Девзіра рожевий, Київ, Україна