Опис
Лавровий лист - пряність із сонячного середземноморського узбережжя, що служила захисним оберегом від злих поглядів і блискавок, та увінчує голови давньогрецьких та давньоримських імператорів, атлетів та героїв. Зараз це ароматна добавка до їжі, і в магазинах можна зустріти цілі висушені листи, а також лавровий лист мелений. Його використовують у кулінарії, додаючи в супи та соуси, в маринади для м'яса та риби, в овочеві страви та бульйони. Завдяки йому приготовані страви набувають приємного смолянистого, з легкою гіркуватістю і насолодою смаку і аромату. Порада: мелений лавровий лист потрібно додавати вже до готової страви, так він яскравіше розкриє свій аромат.
І звісно, як і більшості натуральних трав, лавровому листку знайшлося місце і в медицині. Він покращує апетит, має в'яжучу, сечогінну і загоювальну дію. Багато хто рекомендує вживати настій лаврового листа для профілактики різних хвороб, поліпшення самопочуття, зняття втоми. Для приготування потрібно 5 г листя (або порошку) залити 300 г води і прокип'ятити кілька хвилин, після чого залити в термос на 4 години, процідити і випити протягом дня. Якщо Ви вирішите поправити здоров'я і надати Вашим стравам приємних смакових ноток, Ви можете купити лавровий лист мелений у Києві та в Україні.
Фасовка
- 35 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 100 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 200 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 400 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- підвищує імунітет;
- ефективний при цукровому діабеті;
- має антибактеріальну властивість;
- стимулює загоєння ран та опіків, використовується при стоматиті;
- порушує апетит і покращує травлення;
- знімає нервову напругу;
- надає жовчогінну дію;
- настої листка використовуються для лікування шкірних хвороб та алергії;
- допомагає позбутися комах у будинку (тарганів та молі).
Застосування в кулінарії
- додається до перших страв (щи, борщі, супи, бульйони);
- відмінно поєднується з кислими та солоними стравами;
- підходить для приготування ковбас, м'ясних та рибних консервів;
- надає особливого смаку соусам, домашнім кетчупам, майонезам;
- доповнює овочеві страви, найкраще з бобових, капусти, моркви;
- використовується для приготування деяких десертів.
Калорійність лаврового листа: 100 г містить 314 ккал.
Ключові слова: продаж лаврового листа меленого, продам лавровий лист мелений, Київ, Україна