Опис
Манго порошок Амчур - популярна індійська пряність, яка виготовляється шляхом перемелювання висушених часточок незрілого зеленого манго. Для отримання 1 кілограма сухого порошку використовують 25 кілограмів свіжих, але ще зелених плодів манго, які найчастіше збирають із землі після злив та вітрів.
Амчур має світло-сірий колір і приємний кислий смак із фруктовими та трохи камфорними нотками. Головна мета порошку манго - надати стравам та напоям легку кислинку страв та напоїв. Зазвичай цю роль виконує насиченіший тамаринд, але амчур успішно виступає як альтернатива і тамаринду, і навіть зрідка лимону.
Традиційно порошок манго використовують для приготування соусів чатні та каррі, а також додають його в супи з круп та бобових, тим самим покращуючи процес їх засвоєння. Кислота порошку манго пом'якшує продукти, тому найчастіше застосовують під час приготування маринадів для м'яса. Крім того, з його допомогою готують сир, тому що при додаванні до молока кислоти воно починає згортатися.
Аромат і смак порошку манго досить швидко випаровуються, тому для їх збереження в блюді рекомендується додавати спецію на завершальному етапі приготування. Амчур відмінно поєднується з такими прянощами як мускатний горіх, чорна сіль калу намак, куркума, імбир і асафетида, тому його сміливо можна класти в страви, де вони є. У нашому магазині представлений величезний асортимент спецій та прянощів з різних куточків світу, і ви можете купити манго порошок амчур у Києві та в Україні з сонячної та яскравої Індії.
Корисні властивості
- покращує настрій;
- уповільнює передчасне старіння;
- надає позитивну дію на роботу кишечника;
- покращує засвоєння білків;
- позбавляє м'язової втоми.
Застосування в кулінарії
- є інгредієнтом сумішей спецій каррі, чат-масалу та самбар;
- використовується для приготування чатні та традиційного індійського каррі;
- може входити до складу маринадів для пом'якшення, наприклад, м'яса;
- прекрасно доповнює супи із зерновими та бобовими;
- у невеликих кількостях може замінювати сіль;
- може додаватися в коктейлі, компоти та різні напої;
- використовується для приготування солодощів;
- додається в молоко для його згортання та отримання сиру.
Калорійність порошку манго: у 100 г міститься 39 ккал.
Ключові слова: продаж порошку манго, амчуру, продам порошок манго, амчур, Київ, Україна