Опис
Пажитник (фенугрек, шамбала, хельба, чаман) – пряність, що широко використовується ще з давніх-давен. У медицині та кулінарії використовується насіння в цілому або меленому вигляді. Смак у них солодкуватий з досить сильною гіркуватістю, який після обсмажування покращується і стає схожим на палений цукор. Запах спеції нагадує аромат свіжоскошеного сіна.
Пажитник – традиційна індійська спеція, обов'язковий інгредієнт пряної суміші «каррі». Досить часто його плутають із уцхо-сунелі (пажитником блакитним) – грузинською спецією, що входить до складу «хмелі-сунелі». Це споріднені рослини, які певною мірою взаємозамінні, але все ж для отримання автентичних смаків страв краще використовувати правильні спеції. Ми пропонуємо купити пажитник фенугрек цілий у Києві та Україні з швидкою доставкою.
Фасовка
- 70 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 200 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 400 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 700 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- багатий калієм, вітамінами А, В, С, ефірними оліями, білками та ензимами;
- має потогінний і жарознижувальний ефект, що корисно при застудних захворюваннях;
- діє як відхаркувальний засіб;
- антиоксиданти захищають організм від передчасного старіння;
- завдяки залізу ефективний для профілактики та лікування анемії;
- підвищує апетит та прискорює процес травлення;
- нормалізує обмін речовин;
- може бути корисним при діабеті, оскільки стимулює вироблення інсуліну;
- надає протизапальну дію при отруєннях та інфекційних захворюваннях;
- зміцнює стінки судин та серцевий м'яз;
- афродизіак;
- підсилює лактацію: 2 чайні ложки пажитника залити склянкою окропу, настояти і випити за 4 прийоми протягом дня;
- протипоказаний при вагітності та захворюваннях щитовидної залози, а також слід з обережністю застосовувати при астмі, діабеті та алергії.
Застосування в кулінарії
- для розкриття аромату насіння краще попередньо обсмажити на сухій сковороді до світло-коричневого кольору;
- насіння використовують для заварювання «жовтого» єгипетського чаю: 1-2 ч.л. фенугрека залити склянкою окропу та проварити 5 хвилин. Додати на смак мед, лимон, імбир, корицю або інші спеції;
- смажене насіння добре поєднується з бобовими та овочами;
- варене насіння пажитника вегетаріанці вживають як самостійну страву;
- з сирого насіння роблять пряну пасту;
- насіння можна додавати в супи або овочеві страви за 10 хвилин до готовності.
Калорійність пажитника: 100 г містить 323 ккал.
Відеоогляди
Пажитник для схуднення в програмі Все буде добре на телеканалі СТБ
{ youtube}0JvhbsrdXEg{/youtube}
Ключові слова: продаж пажитника фенугрека цілого, продам пажитник фенугрек цілий, Київ, Україна