Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Пажитник фенугрек цілий

Рейтинг:
Виробник: Індія
Вага:

22.00 грн
Кількість

Опис

Пажитник (фенугрек, шамбала, хельба, чаман) – пряність, що широко використовується ще з давніх-давен. У медицині та кулінарії використовується насіння в цілому або меленому вигляді. Смак у них солодкуватий з досить сильною гіркуватістю, який після обсмажування покращується і стає схожим на палений цукор. Запах спеції нагадує аромат свіжоскошеного сіна.
Пажитник – традиційна індійська спеція, обов'язковий інгредієнт пряної суміші «каррі». Досить часто його плутають із уцхо-сунелі (пажитником блакитним) – грузинською спецією, що входить до складу «хмелі-сунелі». Це споріднені рослини, які певною мірою взаємозамінні, але все ж для отримання автентичних смаків страв краще використовувати правильні спеції. Ми пропонуємо купити пажитник фенугрек цілий у Києві та Україні з швидкою доставкою.

Фасовка

  • 70 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 200 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 400 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 700 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • багатий калієм, вітамінами А, В, С, ефірними оліями, білками та ензимами;
  • має потогінний і жарознижувальний ефект, що корисно при застудних захворюваннях;
  • діє як відхаркувальний засіб;
  • антиоксиданти захищають організм від передчасного старіння;
  • завдяки залізу ефективний для профілактики та лікування анемії;
  • підвищує апетит та прискорює процес травлення;
  • нормалізує обмін речовин;
  • може бути корисним при діабеті, оскільки стимулює вироблення інсуліну;
  • надає протизапальну дію при отруєннях та інфекційних захворюваннях;
  • зміцнює стінки судин та серцевий м'яз;
  • афродизіак;
  • підсилює лактацію: 2 чайні ложки пажитника залити склянкою окропу, настояти і випити за 4 прийоми протягом дня;
  • протипоказаний при вагітності та захворюваннях щитовидної залози, а також слід з обережністю застосовувати при астмі, діабеті та алергії.

Застосування в кулінарії

  • для розкриття аромату насіння краще попередньо обсмажити на сухій сковороді до світло-коричневого кольору;
  • насіння використовують для заварювання «жовтого» єгипетського чаю: 1-2 ч.л. фенугрека залити склянкою окропу та проварити 5 хвилин. Додати на смак мед, лимон, імбир, корицю або інші спеції;
  • смажене насіння добре поєднується з бобовими та овочами;
  • варене насіння пажитника вегетаріанці вживають як самостійну страву;
  • з сирого насіння роблять пряну пасту;
  • насіння можна додавати в супи або овочеві страви за 10 хвилин до готовності.

Калорійність пажитника: 100 г містить 323 ккал.

Відеоогляди

Пажитник для схуднення в програмі Все буде добре на телеканалі СТБ
{ youtube}0JvhbsrdXEg{/youtube}


Ключові слова: продаж пажитника фенугрека цілого, продам пажитник фенугрек цілий, Київ, Україна

Відгук