Опис
Перець чилі мелений - дуже гострий червоний перець, найпоширенішим сортом якого є кайєнський перець. Пекучість перцю є показником наявності капсаїцину - речовини, що міститься у великих кількостях у насінні та перегородках перцю. Батьківщина перцю чилі - Америка. Індіанці використовували стручки у своїх священних ритуалах, він був своєрідним божественним символом.
Сьогодні ж перець чилі – популярна у всьому світі спеція, без якої не обходиться жодна кухня. Від Мексики до Індії застосовують пекучі стручки у свіжому, сушеному або меленому вигляді, щоб надати стравам гостроти та приємного перцевого смаку та аромату. Чилі відмінно поєднується з іншими спеціями - орегано, базиліком, часником, кмином, чабером, паприкою, обов'язково входить до гострої індійської суміші каррі. Додавати його можна всюди: і в пікантні десерти, і в м'ясні страви, все залежить від Ваших смакових уподобань. Але перестаратися теж не варто, тому що приготовлена їжа може бути безповоротно зіпсована. До речі, якщо перцю виявилося дуже багато, найкраще з “пожежею” у роті справляється молоко, а не вода, як вважається.
Ми пропонуємо Вам купити перець чилі мелений у Києві та в Україні та урізноманітнити свою їжу корисною пекучістю.
Фасовка
- 45 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 100 мл з кришкою;
- 120 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 250; мл з кришкою;
- 270 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 500 мл з кришкою;
- 550 г - пластикова банка для харчових продуктів ємністю 1000 мл з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- збуджує апетит;
- покращує травлення та обмін речовин;
- зміцнює імунітет;
- допомагає при простудних захворюваннях;
- сприяє схуднення;
- відмінний антиоксидант;
- діє як афродизіак;
- надає позитивну дію при порушеннях менструального циклу та гінекологічних проблемах;
- зміцнює судини, запобігає тромбозу;
- позитивно впливає на зростання волосся та нігтів;
- запобігає розвитку онкологічних захворювань.
Застосування в кулінарії
- додається до м'ясних, овочевих страв, супів, гарнірів;
- є компонентом соусів;
- надає пікантність кондитерським виробам, тістечкам, кексам;
- використовується в напоях;
- додається в маринади для шашликів;
- використовується при засолюванні та консервації;
- додається до ковбасних виробів;
- входить до складу різних сумішей спецій.
Калорійність перцю чилі: 100 г містить 324 ккал.
Ключові слова: продаж перцю чилі меленого, продам перець чилі мелений, Київ, Україна