Опис
Розмарин - вічнозелений чагарник родом із Середземномор'я, який широко використовується як спеція в італійській, французькій, грецькій кухнях. Листочки - голочки, які і є запашною пряністю, мають особливий хвойно-цитрусовий аромат з нотками камфори. Це одна з найсильніших і найяскравіших трав, тому зловживати їй не рекомендується, та й поєднувати з іншими спеціями потрібно з акуратністю. Але у м'ясних стравах, маринадах, томатних соусах, стравах з картоплі та з м'якими сирами розмарин неймовірний!
Незамінна та його участь у народній медицині. Так, аромат розмарину сприяє розслабленню, зняттю стресу, тонізує та зміцнює нервову систему, тому для отримання потрібного ефекту можна кинути гілочку або дрібку розмарину у ванну. Відвари та чаї з ним допомагають при метеоризмі та проблемах із травленням. А в парфумерній та фармацевтичній промисловості використовується також ефірна олія розмарину. У нашому магазині Ви можете купити розмарин у Києві та в Україні, запашний і пряний.
Фасовка
- 25 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 65 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 130 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 230 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 500 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- позитивно впливає на нервову систему, допомагає боротися з депресією, стресами, неврозами;
- ефективний при порушеннях травлення та здуття;
- має жовчогінну дію;
- діє як тонізуючий засіб, розширює судини;
- полоскання відваром допомагає при інфекціях ротової порожнини, ангінах та простудних захворюваннях;
- відвар та ефірну олію додають у косметичні маски для покращення стану шкіри та росту волосся.
Застосування в кулінарії
- додається для ароматизації оливкової олії, оцту, солі;
- використовується для приготування маринадів та соусів;
- відмінно поєднується з м'ясом, птахом, дичиною;
- надає приголомшливий аромат грибам, картоплі, стравам з капусти та баклажанів, м'яким сирам;
- додається в тісто для приготування ароматного хліба, печива, пирогів, булочок, а також начинки;
- може використовуватися для ароматизації десертів, наприклад морозива;
- невелику кількість розмарину можна додати в пунш, домашні пряні настоянки, лікери, коктейлі;
- поєднується з майораном, орегано, чорним перцем, чебрецем, петрушкою;
- перебиває смак та запах лаврового листя.
Калорійність розмарину: 100 г містить 331 ккал.
Ключові слова: продаж розмарину, продам розмарин, Київ, Україна