Чай
- 1
- 2
Купити чай в інтернет-магазині nuts.kiev.ua
Чай - найпопулярніший і найдавніший напій у світі. З його насиченого смаку, що бадьорить, починається день, з ним коротається обідня перерва, а ніжний особливий аромат допомагає розслабитися ввечері. Чай чорний, зелений, білий, червоний, жовтий, пуер, улун, фруктові, квіткові та трав'яні суміші… Вибір чаїв сьогодні настільки великий і різноманітний, що купити чай на свій смак не становить жодних проблем.
Чай - не тільки смачний і пробуджувальний напій, але ще й корисний. Особливу користь приносять трав'яні чаї, зібрані з висушених та ферментованих пагонів, листочків, квітів та плодів рослин, що ростуть в екологічно чистих місцях. Так, у наших краях люблять чаї з м'яти, меліси, іван-чаю, малини, суниці, аронії, чебрецю, звіробою, шипшини, ромашки та багатьох інших ароматних трав та ягід. Кожна з них має на організм позитивну дію, а суміші та добавки перетворюють трав'яний чай на цілющий напій.
Іван-чай, або кипрей вузьколистий, був широко поширений на Русі ще задовго до появи китайського чаю, напій з нього цінувався в Європі та Англії, а вживали його всі верстви населення. Для приготування такого чаю використовуються пагони, листя та квіти рослини у сушеному вигляді. Однак для отримання всіх дивовижних властивостей іван-чаю потрібна спеціальна обробка - ферментація.
Ферментація іван-чаю - процес досить тривалий, але стоїть. Перший етап після збирання листя – зав'ялення. Їх розкладають тонким шаром і періодично перемішують, поки листя не стане м'яким. У сонячний день цей етап займає кілька годин і робиться для того, щоб під час обробки краще виділявся сік. Далі листя вручну скручується в трубочки або за допомогою подрібнювача-м'ясорубки готують до ферментації. Ферментація проходить у три стадії у спеціальних приміщеннях із змінами температури та вологості. Це своєрідне зброджування, у якому активізуються все речовини рослини. Останній етап – безпосередньо сушіння, під час якого в добре провітрюваному місці під сонячним промінням і виходить чай із зніту.
Ферментований іван-чай має приголомшливий квітково-медовий яскравий смак з терпкою ноткою і приємним трав'яним ароматом. Це дуже корисний та абсолютно безпечний напій. У ньому немає кофеїну, і він не має протипоказань. Такий чай добре тонізує, очищає організм при отруєннях, допомагає при порушеннях сну, сприяє лікуванню виразок та гастритів, зміцнює імунітет, а також є чудовою профілактикою онкологічних захворювань.
У чистий іван-чай можна додавати різні ягоди, плоди квіти та рослини. Так, іван-чай вишневий з ароматним листям корисний при порушеннях роботи серця, знімає запалення, покращує обмін речовин і справляє знеболюючий ефект.
Горобиновий іван-чай зі стиглими висушеними ягодами зміцнює кровоносну систему, допомагає налагодити роботу щитовидної залози, покращать стан при захворюваннях нирок, покращує процес перетравлення їжі та прискорює загоєння ран.
Іван-чай із чогою, березовим грибом, має жовчогінну дію, нормалізує тиск, заспокоює нервову систему, покращує стан шкіри та посилює лактацію.
Іван-чай ялицевий особливо гарний під час лазневих процедур та сауни. Він знімає біль і втому, має протизапальну та знезаражуючу дію, а дивовижний хвойний аромат піднімає настрій.
У нашому інтернет-магазині Ви обов'язково знайдете відповідний для себе чай. Ми пропонуємо купити чай у Києві та в Україні для себе та своєї сім'ї.
Інтернет-магазин nuts.kiev.ua займається продажем чаю оптом та в роздріб у Києві та в Україні.