Skip to main content

Каталог

01054, м.Київ, вул.Павлівська, 10

Мак кондитерський блакитний в/г

Рейтинг:
Виробник: Чехія
Вага:

40.00 грн
Кількість

Опис

Мак – старовинна рослина, насіння якої споконвіку люди вживали не тільки в їжу, але і як лікарський засіб. Мак кондитерський блакитний названий так через відповідний колір насіння і вважається найціннішим і найсмачнішим сортом. Свіже насіння має ніжний солодкуватий горіховий аромат і смак. Вони в жодному разі не повинні гірчити або мати затхлий запах, адже це свідчить про неякісний продукт.

Мак кондитерський – висококалорійна спеція, що складається на 50-60% з жиру, а також містить білки та цукор, тому з насіння в промисловості отримують макову олію, яка використовується як у кулінарних цілях, так і у фармацевтичному, миловарному та парфумерному виробництвах. Але в повсякденному житті мак найчастіше застосовується для приготування смачних страв. Злегка обсмаженим насінням посипають для краси та смаку хліб, бублики, сухарі. З насіння, попередньо замоченого, провареного в сиропі або молоці і перетертого, готують начинки для здобних і несолодких пирогів. А ще з насіння роблять макове «молоко», яке можна вживати як прохолодний напій або використовувати як основу для каш, млинців та соусів. Приготувати його дуже легко: необхідно перемолоти 250 г насіння, залити їх 750 мл гарячої води, збити все в блендері і залишити на деякий час. «Молоко», що вийшло, потрібно акуратно процідити, а макуха чудово підійде для будь-якої начинки. Тепер Ви можете купити мак кондитерський блакитний у Києві та в Україні та приготувати безліч чудових страв.

Фасовка

  • 150 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 300 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 500 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
  • 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.

Корисні властивості

  • «молоко» застосовується як м'який заспокійливий засіб;
  • знімає втому;
  • має відхаркувальну та болезаспокійливу властивість;
  • настій із насіння допомагає при безсонні;
  • рослина використовується в медицині для отримання сильнодіючих препаратів (болезаспокійливих, протикашльових, спазмолітичних);
  • насіння використовується в косметичних цілях як натуральний скраб.

Застосування в кулінарії

  • використовується як начинка для пирогів, тортів, млинців;
  • служить окрасою булочок, печива, рогаликів, хліба;
  • використовується як поживна та корисна добавка до кексів;
  • з насіння готують макове «молоко», яке подають як самостійний напій або як добавку до чаю, кави, коктейлів, фруктових та молочних супів;
  • цілі насіння маку використовуються як добавка до салатів, мелені – до соусів;
  • є сировиною для приготування олії.

Калорійність маку кондитерського блакитного: 100 г містить 505 ккал.


Ключові слова: продаж маку кондитерського блакитного, продам мак кондитерський блакитний, Київ, Україна

Відгук