Опис
Мак – старовинна рослина, насіння якої споконвіку люди вживали не тільки в їжу, але і як лікарський засіб. Мак кондитерський блакитний названий так через відповідний колір насіння і вважається найціннішим і найсмачнішим сортом. Свіже насіння має ніжний солодкуватий горіховий аромат і смак. Вони в жодному разі не повинні гірчити або мати затхлий запах, адже це свідчить про неякісний продукт.
Мак кондитерський – висококалорійна спеція, що складається на 50-60% з жиру, а також містить білки та цукор, тому з насіння в промисловості отримують макову олію, яка використовується як у кулінарних цілях, так і у фармацевтичному, миловарному та парфумерному виробництвах. Але в повсякденному житті мак найчастіше застосовується для приготування смачних страв. Злегка обсмаженим насінням посипають для краси та смаку хліб, бублики, сухарі. З насіння, попередньо замоченого, провареного в сиропі або молоці і перетертого, готують начинки для здобних і несолодких пирогів. А ще з насіння роблять макове «молоко», яке можна вживати як прохолодний напій або використовувати як основу для каш, млинців та соусів. Приготувати його дуже легко: необхідно перемолоти 250 г насіння, залити їх 750 мл гарячої води, збити все в блендері і залишити на деякий час. «Молоко», що вийшло, потрібно акуратно процідити, а макуха чудово підійде для будь-якої начинки. Тепер Ви можете купити мак кондитерський блакитний у Києві та в Україні та приготувати безліч чудових страв.
Фасовка
- 150 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 300 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 500 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- «молоко» застосовується як м'який заспокійливий засіб;
- знімає втому;
- має відхаркувальну та болезаспокійливу властивість;
- настій із насіння допомагає при безсонні;
- рослина використовується в медицині для отримання сильнодіючих препаратів (болезаспокійливих, протикашльових, спазмолітичних);
- насіння використовується в косметичних цілях як натуральний скраб.
Застосування в кулінарії
- використовується як начинка для пирогів, тортів, млинців;
- служить окрасою булочок, печива, рогаликів, хліба;
- використовується як поживна та корисна добавка до кексів;
- з насіння готують макове «молоко», яке подають як самостійний напій або як добавку до чаю, кави, коктейлів, фруктових та молочних супів;
- цілі насіння маку використовуються як добавка до салатів, мелені – до соусів;
- є сировиною для приготування олії.
Калорійність маку кондитерського блакитного: 100 г містить 505 ккал.
Ключові слова: продаж маку кондитерського блакитного, продам мак кондитерський блакитний, Київ, Україна