Опис
Мак - цінна рослина, яка здавна використовується людьми для харчування та виготовлення ліків. Сьогодні виділяють два види маку: опійний, відомий своїми болезаспокійливими властивостями, та олійний. У харчових цілях використовується, в основному, олійний мак - традиційна с/г культура, сорти якої виростають у Центральній та Східній Європі. Мак кондитерський сірий широко використовується в кулінарії для отримання олії з насіння, а також для приготування різних, найчастіше борошняних страв.
Насіння маку має світло-сірий колір і легкий горіховий смак і запах, який під час нагрівання посилюється. Аромат має бути приємним, насіння не бути гірким, інакше такий мак непридатний для вживання. Мак можна використати по-різному. Їм можна посипати бублики, сухарі, хліб, а цілі або перемелені насіння додавати в тісто для кексів або бісквітів. З маку виходить дуже смачна начинка для солодких та несолодких пирогів та млинців. Щоб приготувати її, потрібно проварити насіння 10-20 хв. в молоці або сиропі, залишити набухати, потім перемолоти і додати мед та прянощі за бажанням. Мак зберігатиметься досить довго – близько року, у герметично закритій банці у сухому місці. У нашому інтернет-магазині Ви можете купити мак кондитерський сірий у Києві та в Україні, завжди свіжий і смачний.
Фасовка
- 150 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 300 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 500 г - пластикова банка для харчових продуктів з кришкою;
- 1000 г - металізований тришаровий пакет для харчових продуктів з ручкою та застібкою zip-lock.
Корисні властивості
- допомагає зняти втому;
- настій із насіння застосовується як засіб від безсоння;
- з насіння готують «молочко», яке діє як заспокійливий засіб, а також допомагає при кашлі;
- фармацевтичні компанії використовують мак для виробництва сильнодіючих болезаспокійливих, спазмолітичних та протикашльових препаратів, які застосовуються, у тому числі, і для лікування онкологічних захворювань.
Застосування в кулінарії
- широко використовується для приготування здобних та несолодких борошняних виробів (як прикраса, добавки, як начинка);
- макове «молоко», яке одержують із насіння, перемелю його, заливши гарячою водою і подрібнивши в блендері, використовують як самостійний напій або готують на ньому какао, каву, млинці;
- смажене насіння використовують як добавку до салатів;
- з подрібненого насіння маку та спецій готують соуси;
- мак є сировиною для отримання цінної олії;
- макуха, що залишилася після віджимання олії, використовують як корм для худоби.
Калорійність маку кондитерського сірого: 100 г містить 505 ккал.
Ключові слова: продаж маку кондитерського сірого, продам мак кондитерський сірий, Київ, Україна